Најновије

ДОБАР ГЛАС СЕ ДАЛЕКО ЧУЈЕ: Србија почиње производњу ових авиона!

"Утва авио индустрија" је на сајму Партнер 2019 потписала Уговоре укупне вредности 1.260.000 евра за производњу авиона, ремонт и за послове на развоју новог авиона за потребе компаније "СмартЛинк" из Дубаија.

Авион Утва-75 (Фото: Јутјуб)

Уговори се односе на производњу модернизованих авиона двоседа, типа УТВА 75. Ови уговори омогућују да након више од 30 година покрене производња летелица овог типа.

Поред поменутих послова, уговори подразумевају развој и разраду пројектне документације за летелицу опште категорије као и пружање додатних услуга из делатности компаније "Утва авио индустрија".

- Упознајући компанију "СмартЛинк" из Дубаија са нашим производним програмом и пројектним капацитетима фабрике, дошло је до договора и коначног потписивања уговора између компаније „Утва авио индустрије“ из Панчева и компаније "СмартЛинк" из Дубаија - речено је из те компаније.

Власник компаније "УТВА авио индустрија", Јавно Предузеће "Југоимпорт СДПР" је до сада уложило више од 5 милиона евра у производне погоне Утве, како би се створили услови за производњу и развој летелица и омогућило подизање капацитета фабрике као и квалитета услуга.

- Испуњењем оваквих договора у могућности смо да развијамо фирму а самим тим и ваздухопловну индустрију Србије, а од велике је важности и то што ови уговори представљају директни прилив инвестиција у врхунску технологију у Србији - наводе из те компаније.

Прочитајте ОВДЕ какво је драматично упозорење послала Влада Србије.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА