Најновије

МИЛУ ЂУКАНОВИЋУ ЋЕ ПОЗЛИТИ: У Савету Европе грмело "Мило је повезан са мафијом" (ВИДЕО)

Завршног дана летњег заседања Парламентарне скупштине Савета Европе заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ указао је на тежак положај Срба и српске заједнице под, како је нагласио, мафијашким режимом Мила Ђукановића.

Заседање Савета Европе (Фото: Јутјуб)

„Што се тиче садашње ситуације у Црној Гори, морам да вас обавестим да режим Мила Ђукановића ради све што је у његовој моћи да укине српску заједницу која живи у Црној Гори. Од референдума у Црној Гори 2006. године, који је покрао, Срби у Црној Гори су грађани другог реда. Не могу да се запосле у јавном сектору и под јаким су притиском да се изјасне као Црногорци. Више од 30 одсто становништва на последњем попису изјаснило се као Срби, а ипак по Уставу Црне Горе Срби немају чак ни статус националне мањине, који Албанци, Хрвати, Бошњаци и сви остали у њој имају. У циљу стварања атмосфере страха, неколико Срба, а међу њима и два посланика, осуђено је на лажним оптужбама за покушај државног удара, који је власт режирала на сам дан избора,“ рекао је Александар Шешељ и додао:

„Последње активности црногорске владе и усвајање такозваног Закона о верским заједницама, покушај је да се национализује имовина Српске православне цркве у Црној Гори. Ова црква постоји у Црној Гори већ 800 година, већину тог времена као једина или као највећа религијска заједница у Црној Гори. Неки манастири и цркве СПЦ су вековима стари, и по новом закону, административним путем, све некретнине без докумената о власништву које су саграђене пре 1918. биће национализоване. Да ли неко може да замисли да Француска држава национализује катедралу Нотр Дам и одузме је католичкој цркви, или пак Вестминстерску опатију? То је незамисливо, али је нажалост то тужна истина у Црној Гори.

Током ових 13 година независности Црне Горе, Мило Ђукановић, који је у континуитету на власти већ 30 година, је направио себи државу, направио себи нацију, и сада хоће да направи себи и цркву, и то све на штету српског народа. Мило Ђукановић је блиско повезан са мафијом, оптужен је за шверц цигарета од стране италијанског тужиоца у Барију, али никада му се није судило због дипломатског имунитета.

Сав српски народ сматра га криминалцем и највећим издајником у последњих сто година.

Српски народ је преживео скоро 500 година турске окупације, преживео је аустријску окупацију, преживео је Први светски рат, преживео је геноцид у Другом светском рату, преживеће и Мила Ђукановића“, нагласио је Шешељ.

Како је Мустафа Голубић од четника Воје Танкосића стигао до официра Стаљиновог НКВД-а сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА