Најновије

ОШТРА РЕАКЦИЈА ИЗ БЕОГРАДА НА СКАНДАЛ У АЛБАНИЈИ: Приштинске власти се поносе примитивизмом и насиљом!

Напад на представника Србије на састанку ЦЕФТА у Валони потврђује да привремене институције у Приштини нису способне за цивилизовану међународну комуникацију, те да је њихова главна идеологија примитивизам и насиље, а чиме се они поносе.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

"Срби на Косову и Метохији су, нажалост, уз прећутно одобравање спонзора једнострано проглашене независности Косова, свакодневно жртве свих облика бахатости Приштине и ово је још један позив на узбуну", наводи се у саопштењу Канцеларије.

Они оцењују да је затварање очију пред осионошћу Приштине довело до тога да представници самопроглашеног Косова сматрају да им је све дозвољено и да могу да без икаквих санкција крше правила цивилизованог понашања, примењују насиље и непријатностима излажу не само Србе у јужној покрајини, већ и високе државне представнике из региона.

"Јасно је да ово није био инцидент почињен у афекту, већ да је он логична последица континуираног некажњеног деловања Приштине против свих регула међународног права и дипломатске праксе и да је делегација самопроглашеног Косова у Тирану упућена са задатком да на овај начин покаже да није обавезана било каквим правилима цивилизованог понашања", наводи се у саопштењу Канцеларије.

То је, како тврде, шамар и Србији и државама региона и Европској унији, који, упозоравају, не сме остати без одлучног, јасног и конкретног међународног одговора.

"Овакве ствари догађају се када се групи у одела преобучених терориста и криминалаца дозволи да се играју политике, и уколико се у најскорије време не престане са праксом гледања кроз прсте њиховим несташлуцима они ће запалити регион", закључује се у саопšтењу Канцеларије за КиМ.

Прочитајте ОВДЕ како је избио скандал у Албанији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА