Најновије

ВИДОВДАНСКА ДЕКЛАРАЦИЈА ДВЕРИ: Досадашњи преговарачи са српске и албанске стране су повезани са различитим криминалним структурама

Досадашњи преговори о Косову и Метохији, које воде актуелне власти у Београду и Приштини, завршени на корист албанског сепаратизма и на апсолутну штету државе Србије, поручују из Српског покрета Двери. Двери су данас изашли у јавност са Видовданском декларацијом у којој се тражи промена преговарача, промена форме преговора и промена тема о којима се преговара.

Вучић и Тачи (Фото: Јутјуб)

Декларацију Двери преносимо у целостри:

Промена преговарача

Досадашњи преговарачи са српске и албанске стране су део ратних елита и повезани су са различитим криминалним структурама, те је резултат њихових међусобних договора на штету пре свега српског, али и албанског народа, а на корист појединаца и њихових личних интереса. Потребно је хитно променити преговараче и поставити оне који ће имати нови кредибилитет да разговарају о нормализацији и будућности заједничког живота.

Промена тема око којих се преговара

Досадашњи преговори вођени су тајно, ван очију јавности, без јасне платформе на основу које представници Србије воде ове преговоре и као кључна тема наметнуло се питање статуса Косова и Метохије. Потребно је да Народна скупштина Републике Србије усвоји платформу за преговоре у којој ће бити речено да статус КиМ није тема преговора, јер око тога не можемо преговарати, већ да су тема преговора питања попут имовине, безбедности, слободе кретања људи и робе, заштите културног и природног богатства државе Србије, као и надлежности аутономне покрајине.

Промена оквира преговора

Досадашњи преговори вођени под покровитељством Европске Уније, пребачени са нивоа међународног права на политичку агенду бирократије из Брисела која непрестано фаворизује интересе Албанаца, показали су огромне недостатке. Очигледно је да се овај дипломатски формат показао неуспешан те разговоре о КиМ​ треба вратити у оквире Савета безбедности УН који је и даље једини надлежан за решавање коначног статуса јужне српске покрајине, стоји у декларацији Двери. 

Како је Мустафа Голубић од Танкосићевог четника стигао до Стаљиновог НКВД-а сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА