Најновије

КОБНО ГРУПИСАЊЕ ВОЈСКЕ НА ФРОНТУ: Џихадисти гађали групу војника вођеном ракетом!

Инцидент са за сада непознатим последицама, десио се у провинцији Хама у рејону Тел Малах. Наиме, без обзира на масовну употребу ових средстава сиријска војска и даље мучи бољку са „груписањем“ пешадије на првој линији фронта.

Хама (Фото: bog-rata.com)

Познато је да су исламистичке групе у Сирији наоружане великим бројем противтенковских вођених система. Основу ових система представља навођена ракета која може да одлети на даљине и до 5,000+ метара.Део ових система је заробљен у магацинима сиријске армије још на почетку рата, док је већи део дошао из иностранства.

Исламистичке групе користе различите системе који су углавном совјетске/руске производње. Од свих система се највише користи „Конкурс“, а неретко исламисти употребљавају „Метисе“ и „Корнете“. Ту се још налазе кинески системи, али и амерички ракетни систем „Тау“ који је у једном моменту био изузетно опасан по незаштићене оклопно-механизоване јединице САА, претећи им потпуним истребљењем.

Данас, је ситуација битно другачија јер су у међувремену, уз асистенцију Руса али и Иранаца, сиријске ОМЈ поприлично модернизоване употребом плоча са динамичким заштитом, различитим типовима противкумулативних решетки, па и активном оклопном заштитом (Softkill) која почива на решењима која су блиска руској “Штори” и иранском “Миражу”.

Војска у крвавом обрачуну уништила две милитантске дивизије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА