Најновије

ПАЛМЕР ЗАТРОВАН АНТИРУСКОМ РЕТОРИКОМ, ПОТПУНО ПОЛУДЕО: Руска агресија је највећа претња европској будућности Балкана!

Руска агресија и дестабилизујуће мешање остају највеће претње европској сигурности, оценио је заменик помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава (САД) за европска и евроазијаска питања Метју Палмер.

Метју Палмер (Фото: Јутјуб)

„Пресуде двојици руских обавештајних агената изречене у мају за покушај тероризма, током парламентарних избора у Црној Гори 2016. године, само је један пример руске опструкције демократских аспирација других земаља“, рекао је Палмер Побједи.

Он је казао да Русија – која је извршила инвазију на Грузију и Украјину, и наставља да окупира делове њихове територије – постала је више од спољне или војне претње.

„Кремљ оркестрира операције у срцу западног свијета, са циљем утицаја на националну безбедност, политичку стабилност, социјалну кохезију и економски напредак“, навео је Палмер.

Он је рекао да Москва ради на урушавању кредибилитета америчке посвећености Европи, поткопавању трансатлантског јединства, сијању неслоге у западним друштвима, и слабљењу западних демократских институција и влада.

„Руске амбиције на Балкану су неконзистентне са аспирацијама региона за мирну, просперитетну и европску будућност“, оцено је Палмер.

Према његовим речима, изазови за напредак у региону остају не мање значајни од руског мешања.

„Осигуравање боље будућности за регион захтева да лидери држава Западног Балкана наставе динамику успеха, убрзају реформе и унаприједе интеграцију у западне структуре“, казао је Палмер.

Он је поручио да САД остају посвећене отвореним и одговорним владама, владавини права и економском просперитету на Западном Балкану.

„Од 2010. године обезбедили смо подршку од више од 1,8 милијарди УСД Западном Балкану и наставићемо да подржавамо тежње свих земаља да остваре заједнички циљ европске будућности“, казао је Палмер.

Ђукановић опет провоцира и подржава самопроглашено Косово! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА