Најновије

АЛБАНЦИ ДРХТЕ ПОСЛЕ ПОРУКЕ КОЈУ ЈЕ ПУТИН ПОСЛАО СРБИЈИ: Сви посланици су устали и аплаудирали!

Председник руске Думе Вјачеслав Володин пренео је посланицима српског парламента поруку руског председника Владимира Путина да Србија и њен народ могу увек да рачунају на подршку Русије.

Вјачеслав Володин (Фото: јутјуб)

“Председник Путин је знао да ћу ја овде говорити и упутио је поздраве и речи подршке: Братски српски народ, као и увек, може да рачуна на помоћ Русије” – пренео је Володин Путинову поруку, што су посланици поздравили аплаузом.

Такође је нагласио да Србија има свог председника, Александра Вучића, који се бори за интересе земље, уважавајући грађане.

“Сигуран сам да ћете превазићи проблеме” – каже Володин.

Он је осудио провокације на северу Косова и Метохије, током акције специјалне полиције.

“Циљ је био да се та област заузме силом и преузме контрола. Напад на сараднике Унмика, укључујући руског држављанина, представља кршење међународног права. УН морају да заузму став и одлучност јер од њихових конкретних дејстава зависи мир на Балкану” – рекао је председник Думе.

Како каже, Русија неће подржати потезе ЕУ и САД који доприносе расту тензија.

“Одсуство реакције ЕУ доводи у сумњу њену способност да буде посредник у дијалогу. Сматрамо да све стране морају да поштују Резолуцију 1244, а они који то не раде морају да буду одговорни. Интереси суверене Србије морају се поштовати у складу с међународним правом” – додао је он.

Изневши поздравне речи на српском језику, Володин је на 23. посебној седници рекао да две земље и два народа веже вишевековно пријатељство и узајамно поштовање.

“Много тога нас повезује, историја, култура, ни језик нам се не разликује толико да се не бисмо разумели, јер смо браћа” – рекао је он, подсетивши шта су све две земље прошле заједно кроз најзначајније историјске догађаје, као што су Први и Други светски рат.

“Уједињује нас не само вера, већ и душа - широка и добра. Наше пријатељство и узујамно поштовање траје до данас а наш задатак је и одговорност за будућа поколења да сачувамо те добре односе заувек” – поручио је он.

Напоменуо је да данас у свету има пуно изазова - примена двоструких стандарда, мешање у унутрашња питања других земаља, што је за неке норма понашања, док је за Русију недопустиво.

Српски народ је претрпео бомбардовање НАТО, подсетио је Володин, упитавши како је тако нешто уопште било могуће.

"Проблем је у кршењу међународног права, игнорисању решења УН и покушајима да се створи једнополарни свет. Неке земље које су под изговором заштите демократских принципа спровеле одрђене акције а данас се боре за своје економске интересе. Али, свет никада неће бити једнополаран, без обзира на жеље САД. Што пре САД то схвате за све ће бити боље", истакао је Володин.

Српски народ, рекао је он, изабарао је свој суверенитет, као и руски.

Володин је захвалио Србији за то што чува сећање и води бригу о гробовима Руса који су погинули о борби против нацизма на њеној територији.

Констатовао је да ће следеће године бити обележено 75 година од победе над нацизмом и поручио да се две земље морају заједнички борити против покушај ревизије историје јер су два народа платила високу цену за слободу и независност.

Шта је НАТО урадио на данашњи дан, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА