Најновије

АСАД ИМА ПОРУКУ ЗА СРПСКИ НАРОД: Народ наших земаља се супротставља агресорима(ВИДЕО)

Сиријски председник Башар Асад примио је патријарха Иринеја, поглавара Српске православне цркве, саопштила је прес служба сиријског председника.

Иринеј и Асад (Фото: Аликбариа Сирија)

Током састанка, Асад је нагласио да су и Сирија и Србија подвргнуте покушајима спољне интервенције како би се уништио суверенитет, али да се "народ наших земаља супротставља агресорима". Он је такође истакао снажне односе између народа Сиријске Арапске Републике и Републике Србије.

Председник Асад је нагласио да је оно чему су и Сирија и Србија изложене, покушаји страног уплитања да се подрије суверенитет држава и да се поткопа њихова друштвена структура, али да народи двеју земаља стоје чврсто пред тим изазовима и покушајима, што представља чврсту основу за изградњу јаког дијалога и сарадње, а којим би се успоставила основа за дугорочни однос који би служио интересима двају народа.

Како се наводи, патријарх Иринеј је изразио уверење да ће Сирија бити у стању да превазиђе тешке услове у којима се нашла и да ће повратити "историјску улогу државе, која је носилац стабилности, мира и љубави у региону".

Он је нагласио одлучност и намеру сиријског народа да остане уједињен против тероризма, а чему се, како је рекао, лично уверио током посете.

Патријарх је високо оценио принципијелне и снажне ставове председника Асада у подршци Србији у односу на Косово.

Председник Асад је такође, са своје стране, изразио понос због дубоких хуманитарних ставова патријарха Иринеја да промовише вредности љубави и одбацивање екстремизма.

Патријарх Иринеј стигао је у суботу у посету Сирији. Током посете, одржао је неколико молитви у храмовима Сирије, а након посете, такође планира да посети неколико манастира у Либану.

О јуначкој погибији руског специјалца који је волео Србију читајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА