Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Руски специјалац који је oбожава Србе херојски погинуо у борби са десеторицом

Касно прексиноћ, у московском насељу Путилково убијен је бивши припадник ГРУ (Главне обавештајне управе) и ветеран рата у Сирији Никита Бељанкин (35). 

Никита Бељанкин (Фото: Фејсбук)

Бељанкин се око 11 увече 1. јуна шетао са својом девојком када је на једном паркингу видео десеторицу мушкараца кавкаског порекла како се иживљавају на двојици Руса. Бивши специјалац је притрчао сцени, покушао да деескалира ситуацију, али је нападнут и убијен. Никита је преминуо на лицу места после фаталног убода ножем у груди. Према неким информацијама које су објавили његови пријатељи на друштвеним мрежама вероватно је и упуцан после свега.

Никита је успео да спаци двојицу нападнутих, и за то је платио својим животом. Они су збринути у болници са тешким повредама нанетим ножем.

Бељанкин, пореклом из Новосибирска, је провео неколико војних тура у Сирији 2016. и 2017. године,  а за своје понашање био је и награђен са неколико награда Руске Федерације. Учествовао је у ослобађању Алепа и многим борбама против Исламске државе. Пошто је завршио четворогодишњу туру планирао је да ступи у редове Министарства за ванредне ситуације Русије или ОМОН-а (специјалне јединице полиције).

Занимљиво је да је Бељанкин обожавао Србију, и често се сликао са три подигнута прста, као и мајицама на којима пише Косово је Србија и Отаџбина.

Можемо рећи да је умро онако како је и живео, као прави борац - штитећи слабије и унесрећене, а чињеница да је био инспирисан нашом Србијом чини његов подвиг још тужнијим.

Путинову порукз Србији од које дрхте Албанци прочитајте ОВДЕ

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА