Најновије

ПАКЛЕНО У АЛБАНИЈИ: Војска на улицама Тиране! Размилели се комадоси! Атмосфера - на ивици рата! (ВИДЕО)

У Албанији је јутрос почело гласање бирача у оквиру локалних избора, који се одржавају у овој земљи у атмосфери напетог политичког конфликта, са опозицијом која бојкотује изборе.

Председник Албаније Иљир Мета (Фото: јутјуб)

Бирачи гласају како би изабрали представнике власти који ће бити на челу 61 округа у наредне четири године.

Прелиминарни резултати се не очекују пре понедељка. Мере безбедности су због избора посебно појачане. Припадници албанске војне јединице "командоси" од јуче брину о безбедности страних амбасада у Тирани.

Албански командоси су задужени за безбедност 84 важна објеката и они ће заменити око 300 полицајаца који у уобичајеним околностима обезбеђују те објекте.

“Укупно 7. 779 полицајаца ће бити ангажовано на локалним изборима у Албанији. Они ће имати на располагању возила, као и адекватну опрему за комуникацију. Њима ће помагати 1.450 припадника других полицијских сектора, као и припадници граничне полиције” - изјавио је директор албанског Бироа за јавну безбедност Алберт Дервишај.

Истовремено око 5. 000 припадника специјалне јединице за брзе интервенције биће у приправности. Локални избори одржавају се након што их је пре три недеље одложио албански председник Илир Мета и то због неучествовања опозиције, али и страха од грађанских сукоба.

Међутим, премијер Еди Рама, лидер владајуће Социјалситичке партије, одлуку председника оценио је неуставном и поручио да ће избори бити одржани у заказаном термину.

Шта Весић поручује да је циљ Албанаца, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА