Најновије

МОНТЕНЕГРИНИ НАСТАВИЛИ ТОРТУРУ ПРЕМА РАДИ! "МИЛО ГАРГАМЕЛ" НАРЕДИО: Учитељица из Бара добила условни отказ због тробојке и штрумпфова!

Учитељица Основне школе из Бара Рада Вишњић, која је ученицима на часу задала да нацртају тробојку, добила је условни отказ, саопштила је данас директорка школе "Југославија" Биљана Вукмановић.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Вишњић је раније ове године ученицима на часу задала да цртају тробојку.

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке објављена је на Фејсбуку, a потом се проширила друштвеним мрежама.


 
"У току покретања и трајања поступка утврђивања одговорности у вези са дешавањем у ОШ "Југославија" у Бару, у случају Раде Вишњић, у протеклих 20 дана били смо, нажалост, сведоци бројних неистина, али и непримерених, произвољних и чињенично неутемељених изјава овим пооводом. Ипак, поступак је спроведен професионално и непристрасно. Након окончаног поступка, као директор школе сходно законским одредбама и тежини повреде радне обавезе, донела сам одлуку којом се Ради Вишњић изриче мера Условни престанак радног односа, са могућношћу престанка радног односа, ако запослена у периоду од шест месеци од дана изречене мере учини тежу повреду радне обавезе. Истовремено, решење о привременом удаљењу – суспензији, престаје да важи, јер је поступак утврђивања одговорности окончан доношењем Одлуке", истакла је Вукмановић.

Она је додала да је на својим редовним седницама, Школски одбор, али и Савет родитеља ОШ "Југославија", послао јасну поруку да учионица није и не сме да буде место за било какву врсту политичког деловања, као и да је мисија сваког просветног радника да децу образује, васпитава и просвећује, уз уважавање личности детета и поштовање различитости.

"ОШ "Југославија", као и до сад, остаје на темељима баштињења знања, вештина, етичких и културних вредности, мултиетничког склада и мултиконфесионалности, уз своју најважнију улогу: да се деца у њој осећају пријатно, добродошло и да успомене за своју школу вежу само за лепе тренутке", рекла је Вукмановић.

Она је поручила да жели да укаже на огромну потребу разумевања између запослених у васпитно-образовним установама и родитеља.

Прочитајте ОВДЕ какав је ударац добио Мило Ђукановић.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА