Најновије

ДАЧИЋ: Приштина не може да има суверенитет на северу Косова

Север Косова и Метохије не може под суверенитет Приштине, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић, који верује да ће питање Косова бити решено ако се међународна заједница сложи око тога да га треба решити.

Дачић (Фото: Јутјуб)

"Север Косова не може под суверенитет Приштине и то је крај", рекао је Дачић у емисији "Став" телевизије О2 и подсетио да он о томе говори десетак година, јер, како каже, зна да је то једино конкретно решење које не изазива проблеме.

"Ако се међународна заједница сложи око тога да питање Косова треба затворити као проблем који генерира сталну нестабилност, мислим да ће то питање бити решено", сматра Дачић, али истиче да је проблем у томе што делови међународне заједнице нису сагласни око тога.

Шеф дипломатије наводи да се ту не ради о односу Русије и Сједињених Америчких Држава, већ о односу европских партнера и САД.

Коментаришући поновљену изјаву црногорског председника Мила Ђукановића да је решење у Бадинтеровој формули, Дачић је изразио сагласност с тим ставом, али и неверицу да такав став износи управо председник Црне Горе, која је признала самопроглашену независност Косова.

"Не могу да верујем да се председник Републике Црне Горе не сећа да је Бадинтер говорио о границама република, а не о границама покрајина. Само, немојте сада кад сте прекршили Бадинтерову формулу, да говорите о томе да не могу да се мењају неке границе које никад нису биле међународно признате, већ су то административне границе између централне Србије и аутономних покрајина", рекао је Дачић.

Руси још једном покопали Запад у Савету безбедности. Блокирана резолуција о Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА