Најновије

НАЈЈАЧА АРМИЈА НА СВЕТУ: Руска војска добија више од 400 јединица нове оклопне технике

Руска војска ће ове године добити више од 400 јединица нових и модернизованих оклопних возила, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Армата (Фото: mil.ru)

„Ове године би требало да стигне преко 400 нових и модернизованих јединица оклопних возила, међу којима су и тенк Т-72БЗМ са руским системима за нишањење и осматрање, Т-90М ’Прорив-3‘, Т-80БВМ и борбена возила пешадије БМП-1АМ“, рекао је Шојгу.

„Поред тога, фабрика ’Уралвагонзавод‘ развија најновију борбену машину пешадије Т-15 на платформи ’Армата‘ са борбеним модулом ’Кинжал‘ и топом калибра 57 милиметара. Прототип возила биће представљен на Међународном војно-техничком форуму ’Армија 2019‘ у јуну“, истакао је министар.

Поред тога, Шојгу је додао да ће на затвореној седници Министарства одбране Русије, која ће се одржати данас, бити размотрено „како ’Уралвагонзавод‘ испуњава владине уговоре о снабдевању и ремонту оклопног оружја у интересу Министарства одбране“.

Аустралијска војска, тачније њене ваздухопловне јединице у последње време користе макете на надувавање идентичне руским системима противваздухопловне одбране (ПВО) “Панцир” и “Тор”. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА