Најновије

ХАРАДИНАЈ СЕ САСТАЈЕ СА МЕРКЕЛ: Открио сврху посете, огласила се и немачка Влада

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај потврдио је данас да путује у Берлин, где ће се, између осталог, састати с немачким канцеларком Ангелом Меркел.
Илустрација

Рамуш Харадинај (Фото: јутјуб)

- Данас ћу отпутовати у Берлин у једнодневну посету током које ћу се састати са канцеларком Ангелом Меркел, председником Бундестага Волфгангом Шојблеом, посланицима свих парламентарних група у Бундестагу, који ће присуствовати конференцији "Међународни састанци"- написао је Харадинај на Фејсбуку.

Он каже да ће ова радна посета имати за циљ продубљивање односа и поверења између тзв. Косова и Немачке као стратешког партнера.

- Сарадња заснована на поверењу је неопходна на путу Косова ка економском развоју, европским интеграцијама и безбедности. Немачка је и даље један од кључних партнера Косова и њихова подршка је од виталног значаја за постизање наших заједничких циљева - написао је Харадинај.

Të nderuar qytetarë, Sot do të udhëtoj në Berlin për një vizitë një ditore gjatë të cilës do të takoj Kancelaren Angela...

Posted by Ramush Haradinaj on Wednesday, June 5, 2019

Такође, немачка Влада је пружила информације о састанку који ће се одржати у Берлину 6. јуна између Меркел и Харадинаја.

У саопштењу из Канцеларија Меркелове наводи се да ће разговарати о односима између Немачке и тзв. Косова, али и о односима Београда и Приштине.

- Дана 6. јуна око поднева, канцеларка Меркел очекује премијера Косова Рамуша Харадинаја. Садржај радног састанка су билатерални односи између Косова и Немачке, питања спољне политике са посебним фокусом на односе између Србије и Косова - саопштила је немачка влада.

Канцеларка Меркел се лично ангажовала са француским председником Емануелом Макроном како би довели Приштину и Бепград до коначног споразума.

Макрон је позвао лидере обе стране да се поново састану у Паризу 1. јула ове године.

Срамну изјаву команданта Бондстила о пребијању Срба и Руса на северу Косова прочитајте ОВДЕ

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА