Најновије

Русија тражи строго кажњавање одговорних за пребијање Красношчекова! Захарова поручила: Пратићемо истрагу

Русија ће тражити кажњавање свих одговорних за пребијање члана мисије УН на Косову Михаила Красношчекова, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова (Фото: mid.ru)

"Хапшење и премлаћивање руског држављанина, службеника УН који има дипломатски имунитет, сведочи о атмосфери потпуне некажњивости у покрајини, апсолутном непоштовању међународног права и норми цивилизоване међународне комуникације", рекла је Захарова на конференцији за новинаре.

Русија ће наставити пажљиво да прати напредак истраге о инциденту и инсистираће на кажњавању починилаца кроз читав ланац командовања, додала је портпаролка руског министарства. 

"Морамо да констатујемо да Косово остаје главни извор нестабилности и потенцијалних сукоба у региону. Ова територија је практично неконтролисана. Она није само извор нестабилности, већ и потенцијално опасна, неконтролисана територија у центру Европе", указала је Захарова.

Специјалне јединице тзв. косовке полиције спровеле су акцију на северу српске покрајине у уторак ујутро под изговором борбе против организованог криминала.

Више људи је повређено, укључујући тројицу полицајаца, једног новинара и два припадника Уједињених нација, од којих је један држављанин Русије Михаил Красношчеков. 

Руски "сухој" пресрео амерички шпијунски авион, Американци издали хитно саопштење. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: ТАСС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА