Најновије

САД назвао Северну Кореју "отпадничком државом", Пјонгјанг жестоко узвратио!

Министарство спољних послова Северне Кореје протестовало је због последњег безбедносног извештаја САД у којем се Северна Кореја опет назива „отпадничком државом“.

Северна Кореја (Фото: Јутјуб)

„Израз ’отпадничка држава‘ које су САД употребиле за Демократску Народну Републику Кореју (ДНРК), свог партнера у преговорима, јасна је повреда нашег суверенитета и достојанства и то је ништа мање него дефакто декларација која позива на сукоб“, рекао је високи званичник Министарства, пише државна новинска агенција КЦНА, а преноси Јонхап.

„С великом пажњом пратимо последње америчке акције повећања војног притиска на нас“, нагласио је севернокорејски званичник и истакао да „што су бројнији непријатељски поступци САД према ДНРК, то ће и наше контрамере бити снажније“.

Раније овог месеца, Вашингтон је објавио извештај о безбедносној ситуацији на подручју Пацифика у којем је Северна Кореја названа „отпадничком државом“.

„Северна Кореја је развила интерконтиненталну балистичку ракету како би била способна да нападне континентални део САД с нуклеарним или конвенционалним бојевим главама“, наводи се том у извештају.

Вашингтон такође тврди да ће Пјонгјанг остати безбедносни изазов док не постигне „коначну и потпуну денуклеаризацију, која се може потврдити“, наводи агенција Јонхап.

Запад у паници због активности у нуклераним постројењима Северне Кореје, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА