Најновије

СРБИ ЋЕ РЕМОНТОВАТИ РУСКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ - ПУТИН ОТКАЧИО УКРАЈИНУ! Додик открио шта је посао века! (ВИДЕО)

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Русија снажно привржена поштовању Дејтонског споразума и међународног права, као и да жели да сарађује са целом БиХ, а не само са Републиком Српском.

Додик (Фото: Јутјуб)

- Нису спремни на 'авантуре' када је реч о садржају Дејтонског споразума, нити подржавају оно што су радили поједини партнери са запада који су тумачили дух, а не слово тог документа - изјавио је Додик за РТРС.

Како је навео, тема разговора било је и формирање власти у БиХ, ситуација на КиМ и у Северној Македонији, као и недавно одржани избори за Европски парламент.

Додик је казао да је са Лавровом разговарао и о наставку сарадње Русије и Републике Српске у области привреде, пољопривреде, туризма и културе.

- Оценили смо да је наша сарадња добра и да кроз моју улогу у Председништву цела БиХ може добити много више од сарадње са Русијом, која жели да сарађује са свима у БиХ, а не само са Републиком Српском - рекао је Додик.

Додао је да је на састанку било речи и о раније започетом пројекту за сертификацију завода „Орао" из Бијељине у којем би били сервисирани хеликоптери руске производње.

- Из познатих разлога Русија више не даје сертификате институтима у Украјини, где су раније сервисирани руски хеликоптери, тако да је ово прилика да га ми стекнемо. Добили смо обећање да ће се ићи у том правцу - казао је Додик.

Ако већ УН неће, Москва ће сама казнити РОСУ! Нема опроштаја за претученог Руса. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА