Најновије

ТАЧИ СЕ САСТАО СА ТРАМПОВИМ ЧОВЕКОМ ЗА СРБИЈУ: Разговор о коначном споразуму Београда и Приштине (ФОТО)

У Братислави је данас почео међународни форум "ГлобСек", на коме се као учесници налазе и председник Србије Александар Вучић, али и такозвани председник лажне државе "Косово" Хашим Тачи.

Александар Вучић и Хашим Тачи (Фото: јутјуб)

Вучић и Тачи, како је најављено, ће говорити на панелу "Улажење у срж дијалога Београда и Приштине".

Председник Србије казао је да ће поред билатералних сусрета са званичницима, имати састанак са вршиоцем дужности помоћника државног секретара САД у Бироу за европске и евроазијске послове Филипом Рикером, за ког говоре да је човек који "завршава послове".

Тачи се на свом инстаграм профилу похвалио да се сусрео управо са њим и да су разговарали о наставку дијалога између Београда и Приштине.

“Имао сам састанак са америчким дипломатом Филипом Рикером са којим сам разговарао о наставку дијалога између Косова и Србије и могућности постизања мирног, коначног и инклузивног споразума. То је тежак процес, али још увек верујем да можемо да постигнемо договор. Амерички ангажман је гаранција за Косово у процесу дијалога” – написао је Тачи.

 

Филип Рикер је, могло би се рећи, кључни човек за решавање косовског питања, односно наставка дијалога између Београда и Приштине.

У његовој богатој биографији уписане су многе функције које је обављао у више земаља света, али за Србију најзначајније свакако представља учешће у преговорима у Рамбујеу, као и посао заменика помоћника секретара у Бироу за европске и евроазијске послове Стејт департмента, док је на челу била Хилари Клинтон.

Због чега Славко Никић тражи азил од Приштине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА