Најновије

СТЕФАНОВИЋ ПРЕЦИЗАН: Одбијање Приштине да укине таксе пораз политике ЕУ!

У интервјуу за ТВ Пинк он је рекао да ЕУ или не схвата да таква врста губљења кредибилтета штети њој самој или се, у ствари, неке земље представљају као да врше притисак на Приштину да укине таксе, а заправо јој поручују да не мора то да учини.

Небојша Стефановић (Фото: mup.gov.rs)

Поводом данашњег телефонског разговора председника Србије Александра Вучића с немачком канцеларком Ангелом Меркел о дијалогу Београда и Приштине, који је био тема и форума ГЛОБСЕК у Братислави, односно о одбијању Приштине да укине таксе на робу из Србије и примени оно што је потписала у Бриселском споразуму, Стефановић је рекао да постоје два различита колосека, "две ствари које се јасно диференцирају везано за све те разговоре".

У том контексту, он је указао да председник Вучић води добру и стабилну политику која, како је навео, показује да се он бори за Србе и да Србија нешто добије на КиМ.

"Имате контуинуиране покушаје да се кроз разговоре обезбеди стабилност, која је веома важна не само за нашу земљу већ и за регион, да се обезбеди мир и више нових инвеститора. Све је то предуслов да би инвеститори дошли", рекао је Стефановић.

Он је додао да се Вучић налази у ситуацији у којој би му било лакше да води другачију политику, политику која би се допадала свима, али која не би донеле неке резултате, мада би њему лично донела политичке поене.

Међутим, истакао је Стефановић, председник Вучић се определио за политику која нуди резултате, иако је тешка, и омогућује да Србија сваке година напредује.

"Нажалост, тај други колосек можемо да читамо као пораз политике ЕУ на КиМ. ЕУ се поставила као гарант Бриселског споразума, али немогућност имплементације, и не само то, већ и јасна и недвосмислена порука приштинског руководства које каже ''не пада нам на памет'' да прихватимо Бриселски споразум, све што смо тамо потписали, све што смо обећали, све што је гарантовано, сад смо се предомислили, од тога нема ништа, пораз је ЕУ", рекао је Стефановић.

"Имате веома лошу ситуацију за ЕУ, никад нисам очекивао превише од приштинског руководства, нисам сигуран да имају превелики капацитет да о томе одлучују, али то није добро ни за Србе ни за Албанце, поготову није добро за оне људе који су изгубили своју реч. Кад изгубите реч, шта вам после тога преостаје", упитао је Стефановић.

Шта Немачка каже о укидању санкција Русији? Прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА