Најновије

НАЈЕЗДА ИЗ ТУРСКЕ: Фракција Ал Каиде у пробоју на Латакију

Милитанти које подржава Турска "Национални фронт за ослобођење" (НФЛ) и Ал-Каидин огранак "Ва Харид ал-Муминин" (Подстицање верника) покренули су заједнички напад на положаје Сиријске арапске војске (САА) дуж турске границе у северној Латакији, на данашњи дан.

Милитанти Ал Каиде (Фото: јутјуб)

Извор из САА изјавио је да је напад, који је започео у раним јутарњим сатима, покренут са турске територије. Извор је рекао да се возила милитаната наоружана тешким митраљезима крећу на граничној линији. Из правца јужне Турске полетела је и ракета.

НФЛ и Ва Харид ал-Муминин тврдили су да је више од 50 сиријских војника убијено у њиховом нападу. Међутим, Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) рекла је да је убијено само 9 припадника ССА-а и 4 милитаната.

НФЛ је формиран прошлог августа од стране неколико група које су подржали Турци након директног притиска из Анкаре. Ва Харид ал-Муминин основан је отприлике у исто вријеме од стране Џамат Ансара ал-Ислама, Ал-Каиде, Хорас ал-Дина, Џабат Ансар ал-Ислама и Ансар ал-Тавиде.

Овај нови напад је још један доказ растуће сарадње између група које подржава Турска и Ал Каида у Сирији. Распоређивање ових терориста на граничној линији такође изазива озбиљна питања о улози Анкаре у овој сарадњи.

Преко 100 мртвих, прочитајте ОВДЕ о крвавом окршају у Хами.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА