Најновије

НАСТАВАК ПРОГОНА ПРОТИВ СТУДЕНТА: Професори тужили студента!

11. Јуна 2019. године, у уторак у 14 часова почиње суђење против апсолвента Правног факултета пред Вишим судом у Београду у Тимочкој.

Правни Факултет у Новом Саду (Фото: Јутјуб)

Правни факултет у Новом Саду, група професора на челу са Драганом Милковим и деканом Браниславом Ристивојевићем поднела је тужбу против Стефана Карановића за накнаду нематеријалне штете етикетирајући га као аутора текстова у медијима који су писали о криминалу на Правном факултету у Новом Саду

- Ово је још један очајнички покушај тих зликоваца да ме ућутукују и униште живот. Траже годину дана затвора за мене, не дају ми на силу да студирам, да се испишем са факултета и наставим студије како би био бољи правник од њих а сада траже и огроман новац. – истиче он.

Вредност спора односно новац који група професора  траже од Карановића износи 3.100.000 динара (310.000 по тужиоцу)
- Можда је то за њих мали новац, с обзиром да примера ради  плата Декана тог факултета Бранислава Ристивојевића, иначе пропалог новосадског политичара, износи око 500.000 динара. Али треба имати у виду да је просечна плата у Србији 27.000 динара, тврди Карановић.

Интересантно је да се Правни факултет појављује као правно лице у својству тужиоца који потражује накнаду нематеријалне шетете што је, по тврдњама адвоката туженог, недозвољно законом о облигационим односима али и судском праксом.

- То је још један показатељ каква је стручност људи који су приватизовали Правни факултет у Новом Саду. Није то једини њихов бисер. Претходно су поднели и кривичну тужбу, али је суд одбио огласивши се месно ненадлежним. Затим су ту тужбу правноснажно изгубили у Првом основном суду у Београду под образложењем суда да је неуредно поднесена. Изгубили су тужбу и пред општим парничним судом у Београду под образложењем суда да су промашили стварну надлежност. Видим пре неки дан поднели су још једну тужбу против мене пред Вишим судом у Београду, па су и тупрема оцени суда  промашили стварну месну надлежност. Убирају толики новац на рачун пореских обвезника сиромашних грађана, одлазе на службена путовања. Плач туга и опомена - додаје Карановић.

Он подсећа да је Правни факултет добио званичан извештај државног ревизора о противзаконитом трошењу новца на Правном факултету у Новом Саду да би затим државни ревизор поднео и пријаву због и даљег противазконитог трошења новца против одговорног на Правном факултету.

Весић је најавио да следеће године почиње изградња метроа у Београду! Више о томе ОВДЕ

Извор: Правда

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube