Најновије

ЛАЗАНСКИ О СУСРЕТУ ТРАМПА И КИМА: Кад имаш атомску бомбу, онда ти шеф Беле куће долази на ноге!

Коментаришући историјски састанак америчког председника Доналда Трампа и председника Северне Кореје Ким Џонг-Уна, војно-политички коментатор Мирослав Лазански истакао је да њих двојица очигледно имају некакву хемију између себе, и додао да је ово очигледан пример како Трамп комуницира са онима који имају атомску бомбу.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)


- Ово је на неки начин победа Северне Кореје, јер му је Трамп дошао на ноге, а са друге стране Трамп је смирио своје "јастребове" – рекао је Лазански.

Како каже, Ким има домет, има бомбе, тако да, додаје, Трамп мора да разговара са њим.

- Изгледа да, ако немаш атомску бомбу, мењамо ти режим, уводимо хаос у државу. Овако се Трамп понаша према онима који је имају, а видели смо и како се понаша према онима који је немају – рекао је Лазански.

Истиче да је овај састанак добро дошао и једном и другом, а што се тиче споразума о денуклеаризацији, то, како каже, неће тако брзо а ни скоро да се догоди.

Када је у питању ситуација у којој је дошло до кошкања међу репортерима и сниматељима, Лазански је рекао да када су такви сусрети у питању, нема пардона када се борите за ексклузиве снимке.

- Ту је у питању само битка за што бољу фотографију, за што бољи угао снимања, за што бољи тон када говоре. То су ексклузиве, и наравно да се сви угуравају и туку. Посебно екипа око Корејског председника – рекао је Лазански.


Како каже, у Северној Кореји не постоје чак ни забавни програми, док су новинари друштвено-политички радници.

- Нема ту фер плеја, ту је само битка за ексклузиву, а плус што постоји и добра буџетска подршка – рекао је Лазански.

Полемика између Шутановца и Диковића непотребна и бескорисна
Коментаришући "препирку" између бившег министра одбране Драгана Шутановца и бившег начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића око војне опреме, Лазански је оценио као недостатак достојанства.

- То не користи ни једном ни другом, чему то. И један и други су били у систему власти, и ако је требало говорити шта се догађа са војном техником, требало је говорити одмах. Ја сам се тада питао где су нестали тенкови, нико није одговарао, али накнадна памет је у политици испод сваког нивоа – рекао је Лазански.

Како каже, Израел као богата земља има у резерви тенкове из Другог светског рата, које користе као мобилно минобацачко место.

- Још се и у Турској армији, која је гигант у војној технологији користе тенкови М48, а ми смо "петицу" која још увек може да ратује сасвим солидно, просто укинули. Циљ је био да се војска смањи и да српски ваздушни простор чувају Бугарски авиони – рекао је Лазански.

Према његовим речима, Србији су се сигурно на Западу смејали, јер су се, додаје, понашали понижавајуће и додаје да је сада непотребно говорити и полемисати о томе.

- Људи и када сиђу са функције треба да пазе шта говоре и шта износе у јавност – рекао је Лазански.

Амбасадор Харченко шокирао јавност својом изјавом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА