Најновије

СКАНДАЛ НА ЈАРИЊУ! Шиптари држали као таоца нашег министра! Опколили га дугим цевима као злочинца!

Министар просвете у Влади Србије Младен Шарчевић задржан је сат и по времена током преласка административног пункта код Јариња, приликом уласка на Косово и Метохију, где је обишао Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Министар просвете Младен Шарчевић (Фото: јутјуб)

Према речима министра Младена Шарчевића, иако су уредно најавили делегацију и добили обавештење да је све у реду на Јарињу су задржани сат и по времена.

"Данас за мало да не дођемо. Посебно ми је чудно што смо ми у Београду пре месец и по дана имали самит министара регије, где су били министри такозване или како год владе Косова, и били врло уважени" – рекао је Шарчевић на почетку разговора са члановима Ректорског колегијума у проширеном саставу.

Министар је рекао да је битно да Приштински универзитет са седиштем у Косовској Митровици има нормалан развој.

"Ми у било ком односу и притисцима из Брисела не посустајемо у причи признавања било којих диплома док се год и наш универзитет сматра непризнатим са аспекта људи који живе јужно од моста", навео је Шарчевић.

Подсетио је да је Београдски универзитет оснивач многих факултета у региону, почев од Љубљане до Подгорице, Приштине, Сарајева, и да нико не може да му замери када каже да неко ко је матица високог образовања на Балкану, буде у дисконтинуитету свог постојања.

"Политика може свашта, да каже да је сада и фебруар, али фундаменталне ствари не могу да се ни дирају, ни мењају, и то је оно што је културно и образовно наслеђе овог подручја, ко год живео на њему", навео је Шарчевић.

Приметио је да је квалитет наставе прилично бољи у односу на раније, додајући да је први круг уписа протекао доста оптимистички а да ће се у другом кругу остварити замишљене квоте уписа.

"Договорили смо отворени упис, што значи да ће сви студенти који живе на Косову и Метохији имати право да студирају на буџету", појаснио је министар.

Шарчевић је најавио да се у Скупштини Србије заврашава усвајање амандмана на Закон о науци и истраживањима, са много бољим позицијама, јер се ради о двоструком моделу финансирања науке кроз фонд и пројектно и институционално.

Сељак са моторном тестером у руци одржао лекцију Вучићу, прочитајте о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА