Најновије

РЕКЛИ СУ "НЕ" ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! Ова велика земља је пружила јасну подршку Србији!

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са амбасадором Мексика Марком Антониом Гарсијом Бланком о аргументима Србије против поновног разматрања захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу.

Амбасадор Мексика у Србији Гарсија Бланко (Фото: јутјуб)

Понављање кандидатуре такозваног Косова за пријем у чланство представља злоупотребу механизама и правила Интерпола и потпуно занемаривање и непоштовање одлуке коју је Генерална скупштина Интерпола донела прошле године, када је захтев такозваног Косова одбијен - истакла је Поповић Ивковић.

Она је указала да би пријемом такозваног Косова у Интерпол била прекршена правила те међународне полицијске организације, која дефинишу да државе чланице могу бити искључиво чланице Уједињених нација и државе са статусом посматрача у УН.

Државни секретар се захвалила Мексику на подршци Републици Србији и поштовању међународног права током прошлогодишњег гласања о захтеву за пријем у Интерпол такозваног Косова.

Амбасадор Гарсија Бланко истакао је да међународно право мора да се поштује и нагласио да Сједињене Мексичке Државе нису признале такозвано Косово и да ће принципијални став те државе поводом кандидатуре такозваног Косова у Интерпол остати непромењен.

Поповић Ивковић и Гарсија Бланко истакли су искрено пријатељство које повезује Србију и Мексико и заједничке циљеве и интересе на очувању мира и међународне стабилности.

Који терориста прети Србији, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА