Најновије

ЧЕДА ПОНОВО ШОКИРАО СРБЕ: Ево шта је Јовановић рекао о ослобођењу Сребренице!

Председник ЛДП, Чедомир Јовановић, и ове године је присуствовао комеморацији жртвама злочина над муслиманима у Сребреници, где је говорио о томе да је током последњег рата у том граду почињен геноцид.

Чеда Јовановић оплео поново по Србима (Фото: Јутјуб)

Јовановић је, наводи се, рекао да на обележавање годишњице геноцида сваке године долази, између осталог, због Србије и српског народа који, како је казао, мора прихватити оно што се догодило 1995.

“Тај терет, колико год био велики, мој народ ће морати да поднесе. Све више Сребреница мучи Србију и Србе, а све више Бошњаци уз подршку света проналазе свој мир. Србија мора да отвори очи, мора да буде храбра, мора да призна и преузме свој део одговорности за геноцид у Сребреници, јер је таква Србија потребна Србима, Бошњацима, Хрватима у Србији, Босни и читавом региону. Она 24 године гледа свет једним оком, а заправо је слепа”, истакао је Јовановић.

Према његовим речима, до негирања геноцида долази зато што је то допуштено и зато што је данас друштво много луђе него 1992.

“Данас је све много лошије, због тога што тај рат нисмо завршили. Он мора бити завршен”, рекао је Јовановић.

Рекао је и да се ниједан народ не може прогласити злочиначким, али да, исто тако, ниједан народ не може бити лишен одговорности.

“Сребреница је била индустрија смрти, то није појединачни чин неког кога је то зло одвело у неку врсту ратног лудила. Она је била под заштитом УН-а”, каже Јовановић.

Прочитајте ОВДЕ како је Миша Вацић честитао ослобођење Сребренице.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА