Најновије

ФРАНЦУСКИ НОВИНАР ЗАПУШИО УСТА СВЕТСКИМ МОЋНИЦИМА: Срби нису убице као што су преносили западни медији!

Заменик главног уредника француског "Фигароа" Жан-Кристоф Бисон, који је добитник "Беле голубице" Тесла Глобал Форума, данас је постао члан Друштва новинара Војводине, чију приступницу је потписао у просторијама тог новинарског удружења.

Заменик главног уредника француског "Фигароа" Жан-Кристоф Бисон (Фото: Јутјуб)

Француски новинар је рекао да је учлањење у ДНВ доживео као награду за новинарски посао који ради више од 23 године.

Подсетио је да је један од првих чланака који је написао и који је био посвећен Србији, био онај о гробљу француских војника, када је, како каже, био фасциниран на који начин су људи у Србији одржавали то гробље и тиме показали какав је однос Србије према Француској.

“Схватио сам постоји једна велика љубав између Србије и Француске и пожелео сам да ту љубав узвратим тиме што сам се враћао у Србији и радио новинарске приче”, рекао је Бисон.

Каже да је новинарским текстовима о Србији желео да покаже истину о Србима и Србији.

“Мој новинарски посао који сам обављао и у Србији није био да се бавим пропагандом и политиком, него да покажем оно што сам видео на лицу места, а то је да истина о Србима и Србији није једнострана. Срби су 90-их година представљени у западним медијима као убице, као они који само ратују и убијају. Желео сам да покажем право лице Србије и учлањење у Друштво новинара Војводине сматрам наградом за посао који радим”, рекао је француски новинар.

Председник ДНВ-а Петар Кочић каже да је уредник француског "Фигароа" други реномирани новинар са којим је за кратко време ДНВ успоставио сарадњу.

“То је резултат настојања нашег Друштва да остваримо међународну сарадњу са колегама из целог света, а све са циљем да допринесемо истини у медијима о нашој земљи и да размењујемо информације, јер је и нама јако важно да пренесемо шта у другим земљама заиста мисле о нама. Пре сарадње са колегом Бисоном, успоставили смо сарадњу са председником Савеза новинара Русије Владимиром Солавјовом, а са тим Савезом ћемо потписати споразум о разумевању и сарадњи”, рекао је Петар Кочић.

Прочитајте ОВДЕ какву су провокацију припремили Шиптари у Црној Гори.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА