Најновије

РАКЕТЕ НА ГОТОВС: Москва предузима контрамере због америчке претње

Москва је почела да реализује мере као одговор на планове САД да распореде копнене ракете средњег и кратког домета, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

„Ми смо учинили све што је могуће да се сачува Споразум о ракетама. Сада почињемо да се припремамо за потенцијално распоређивање америчких копнених ракета средњег и кратког домета. Реализују се донете одлуке о симетричним мерама“, изјавио је Рјабков.

Истовремено, он је додао да Русија, као одговорна страна, није заинтересована за ракетну кризу.

„Како је 2. фебруара ове године изјавио председник Русије Владимир Путин, Москва неће размештати ракете средњег и кратког домета на копну, све док се у одговарајућим регионима не појаве америчке ракете сличне класе. Сматрамо да је то изузетно важна мера за стабилизацију ситуације“, оценио је он.

Рјабков је такође рекао да САД шире дезинформације када је реч о Споразуму о ракетама.

„Вашингтон је годинама избегавао дијалог о решавању проблема који су се нагомилали у оквиру Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета. Тврдње САД да је Русија прекршила споразум су поптуно неосноване, а излазак САД из Споразума о ракетама, под изговором да смо ми одбили да уништимо ракету 9М-729, поптуно је неприхватљив“, рекао је заменик министра.

„САД не презају од грубог мењања стварности и директних превара, отворено ширећи дезинформације. Вашингтон тврди да је Русија почела да износи своје претензије, као одговор на америчке оптужбе о ракетама 9М-729. У стварности, историја забринутости Русије траје скоро две деценије“, сматра Рјабков.

Заменик министра је нагласио да Русија позива САД на директан дијалог војних стручњака на тему стратешке стабилности, како би стране боље разумеле обостране намере.

САД ће бити одговорне уколико не буде постигнут договор о продужењу Споразума о ракетама, додао је Рјабков.

Како је Мустафа Голубић од Танкосићевог четника поста Стаљинов агент сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА