Најновије

РУСКИ СТРЕЛАЦ ОБЈАСНИО: Обе ове пушке су врхунске а ево која је разлика између њих!

Специјалиста компаније, и мајстор практичног стрељаштва светске класе Георги Хубич, веома је сликовито објаснио у чему је разлика између наизглед, потпуно истих аутоматских пушака: војне аутоматске пушке АК-12 и њене цивилне верзије TR3.

Стрелац Георги Хубич (Фото: јутјуб)

Највеће разлике се налазе на десној страни оружја. Код војне верзије аутоматске пушке АК-12 и његовог цивилног „близанца“ TR3, значајно се разликује регулатор паљбе, тачније његов механизам.

Војна верзија АП АК-12 има чак четири функције/степена на оружју који се подешава регулатором паљбе:

АК-12 је закочен,

АК-12 се налази у аутоматском режиму рада/рафална паљба,

АК-12 дејствује са по два метка,

АК-12 дејствује јединачном паљбом.

Цивилна верзија TR3 има само две функције на регулатору паљбе, а то су:

TR3 је закочен,

TR3 је откочен, и може да дејствује искључиво јединачном паљбом.

Код цивилне верзије аутоматске пушке TR3 је присутна још једна карактеристична разлика у односу на АК-12, а то је тастер са којим се блокира оса телескопског кундака.Он не дозвољава да се пушка помоћу механизма за регулацију паљбе откочи, док је кундак у склопивом/маршевском положају.

На левој страни измене се своде на тип обележавања војне и цивилне верзије нове пушке концерна „Калашњиков“. Код војне верзије АП АК-12 је урезан натпис 6П70. Док се код цивилног карабина налази званични лого произвођача пушке, њена ознака TR3 и натпис Made in Russia.

Уопштено о TR3

Полуатоматска пушка TR3 је први пут представљена 2017.године. Њена серијска производња је започела ове године. Оружје је максимално унифицирано са војном верзијом АП АК-12 и визуелно практично да и не постоје разлике између ове две пушке. Разлике сте могли да прочитате у гоњем делу текста. Сама пушка ће се производиту у два калибра: 5,45мм и 7,62мм.

Капацитет оквира ће износити 10 метака, На врх цеви оружја је стављен компензатор трзаја са назубљеним врхом, као и шине Пикатини за качење великог броја тактичких додатака укључујући рефлексне и оптичке нишане. Ова шина се налази и са горње стране поклопца затварача. Нови оквири су делимично провидни што омогућава визуелно контролу количине преостале муниције од стране стрелца.

Због чега је кренуо велики десант на Крим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА