Најновије

ВУЛИН: Харадинај и Тачи доказали да су лажови

Министру одбране Александру Вулину и делегацији Министарства одбране и војног здравства није било дозвољено да посете Клиничко-болнички центар Косовске Митровице иако је премијер такозване државе Косово Рамуш Харадинај недавно тврдио да није тачно да је Приштина српским званичницима ускратила дозволу за посете јужну српску покрајину.

Вулин (Фото: Јутјуб)

У одговору који је стигао из Приштине наведено је само да "нису у могућности да позитивно одговоре на захтев". - Ово је само још један доказ да Харадинај лаже. Он је нашој премијерки рекао да није тачно да је забрањено званичницима Републике Србије да долазе на КиМ. Ево још једну лаж смо раскринкали, још једна лаж се показала и још једно кршење свих споразума се показује - навео је Вулин.

Нагласио је да то није највеће кршење споразума јер није формиран ни ЗСО, а прекршен је и Бриселски споразум. - Хашим Тачи је отворено рекао да је слагао када је потписао Бриселски споразум и да му не пада напамет да испуни реч и испоштује свој потпис. Харадинај и његова влада су још једном доказали да су лажови и да не желе Србе на простору Косова и Метохије - рекао је Вулин.

Према његовим речима, наши лекари одлазе чак и у Грачаницу, где не питају како се ко зове, већ само питају од чега ко пати.

- Е таквим људима су они забранили да уђу на простор КиМ - закључио је Вулин.

Иначе, планирана посета имала је искључиво хуманитарни карактер и представници министарства и ВМА са челницима КБЦ Косовска Митровица намеравали су да разговарају о унапређењу сарадње коју та институција последњих шест година има са ВМА и даљој помоћи том медицинском центру, у ком се лече и Срби и Албанци са КиМ. 

Амерички мрежни напад на Србију предмет интересовања Москве. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА