Најновије

ПЈОНГЈАНГ УПОЗОРИО АМЕРЕ: Северна Кореја има “специјално” оружје за обарање Ф-35

Пјонгјанг је упозорио како ће предстојеће распоређивање нових америчких ловаца из Јужне Кореје представљати “изузетно опасно” деловање које ће га присилити да искористи “специјално оружје” како би их уништио.

Ф 35 (Фото: U.S. Air Force)

Јужна Кореја, савезник Вашингтона, у марту је добила два Ф-35А, један од најнапреднијих војних авиона на свету у склопу уговора вредног 7 милијарди долара, који је потписан 2014., известио је АФП. Јужна Кореја жели интегрирати 40 авиона до краја 2021. године, од којих ће 10-так бити у функцији ове године.

Јужнокорејске власти “су свесне да ће долазак ових авиона био изузетно опасан чин који ће изазвати нашу реакцију”, наводи се у саопштењу Министарства спољњих послова Северне Кореје, коју је објавила новинска агенција КЦНА.

Северна Кореја понекад користи извештаје овог дела специјализованог за америчка питања како би посредно указала на своје гледиште. “Немамо избора него развити и тестирати специјално оружје како бисмо потпуно уништили смртоносно оружје” Јужне Кореје, додаје се у саопштењу.

КЦНА извештава да Јужна Кореја очекује од средине јула још два Ф-35А. Јужнокорејско министарство обране одбило је потврдити ову вест. Два суседа су технички у рату. Корејски рат (од 1950. до 53.) завршио је прекидом ватре и никада није потписао мировни споразум.

Војска дигнута на ноге! Експлодирала складишта муниције! Могућа и диверзија?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА