Најновије

ШОК! ЦРНЕ СЛУТЊЕ СЕ ОБИСТИНИЛЕ: Синиша Михајловић болује од леукемије: Данима сам плакао, а сад сам љут! Морам да победим! (ВИДЕО)

Тренер Болоње Синиша Михајловић се суочио са леукемијом, која му је недавно откривена.

Синиша Михајловић (Фото: Јутјуб)

Србин је недавно урадио детаљне медицинске тестове и доктори су га упозорили да лечење треба да настави са агресивним третманом.

"Нажалост, или на срећу, извели смо неке тестове који су показали аномалије које нисам имао пре четири месеца. Све ћу вам јасно објаснити, јер не желим да људи спекулишу. Рећи ћу вам истину, како ствари стоје, онда када се све уради. Доктор ц́е наставити да вам даје информације, уз поштовање моје приватности, рекао је Михајловић у првим моментима конференције.

"Када сам добио вест, то је био прави ударац. Седео сам и плакао данима, живот пролази пред очима. Ово нису сузе страха. Поштујем болест, ја ћу се суочити са тим, испрсићу се гледајући је у очи, онако како сам то увек чинио.

Једва чекам да одем у болницу и започнем борбу. Она је агресивна, али се може победити. И то сам објаснио својим играчима, имали смо конференцијски позив с њима и као што је природно, имао сам сузе.

Објаснио сам им да морамо до победе. Ако седнемо и покушамо да се бранимо, одмах ћемо се срушити. Морам користити своју тактику у овој борби и сигуран сам, без икаквих сумњи, да ћу добити ову битку. За моју породицу, за своју децу, за све оне који ме воле."

Доктори су открили болест пре неколико дана  непосредно пре почетка припрема.

"То је "акутна леукемија. Надам се да ћу, након што победим у овој борби, моћи да разговарам са свима вама и да се осврнем на тај период. Нажалост, ништа ми није дато у животу. Морао сам се борити за све. Кладим се да сте сви мислили да сам ја један од последњих људи који могу да се разболе. Тренирам, јак сам, имао сам тестове 28. фебруара и све је било нормално. Тренирао сам сваки дан до маја, путовао свуда, играо фудбал, нисам осећао умор, никакав бол. То је било нормално.

Михајловић је наставио:

"Мој отац је умро од рака, тако да се увек редовно тестирам. Да нисмо извршили ове тестове, годину дана не бих показао никакве симптоме. Нисмо неуништиви. Сви ми мислимо да нам се то неће догодити, али када се то догоди, то је шокантан ударац. Ваша једина нада је да предвидите, јер ако је откријете након два месеца или после годину, то је велика разлика.

Дакле, ако ја као позната особа могу да прођем кроз ово, надам се да то може помоћи другима да се провере, да се припреме и схвате да се то може догодити свакоме. Био сам савршено здрав у сваком погледу, а ипак ту сам. То мења живот у тренутку. Све се мења у тренутку. Када спавате и имате ноћну мору, пробудите се, али данима се будите и схватате да ово није ноћна мора.

Лакше је борити се ако пратите ситуацију, када сте тестирани и спремни. Желим да се захвалим Болоњи, свима од председника до особља, јер су ми показали да је ово породица и да ме воле, као и играчи. То ми је важно, јер сам рекао својим играчима, победићу у овој борби, али ми требају људи око мене који ме воле. Видео сам то у породици, пријатељима и колегама.

Плакао сам у последњих неколико дана, али не волим људе који долазе и плачу као да ме сажаљевају. Нико ме не би требао сажаљевати. Оно што погоди ваше емоције је осећање. Љубав. Примио сам 600-700 порука у протеклих неколико дана, али се извињавам што нисам одговорио, јер сам желео мало времена за себе, да избацим сву негативну енергију, тако да могу бити спреман да узвратим ударац и започнем битку . "

Клупски лекар је потом рекао:

"Као што је Михајловић рекао, он је апсолутно добро."

Михајловић је затим добацио: "Ја сам љут ..."

"То је добро, то ће ти помоћи да одмах нападнеш ћелије! Лагали смо о томе да има грозницу, то није била истина. Желели смо да је само грозница. Дошао је на предсезонску контролу и тражили смо мишићно напрезање или нешто, можда преломе стреса или бол у куку, који су врло чести након вишемесечног тренинга. Тражили смо их и ништа друго. Тестови нису показали ништа од тога, само нешто посебно у коштаној сржи што је требало даље истраживати. Пронашли смо оно што смо пронашли, али он је апсолутно здрав и нема симптома.

То значи да имамо веома добру стартну позицију. Он ће бити одведен у болницу од уторка на третман, а ми смо у врло добрим рукама. Он може наставити свој посао и заиста мора, јер не може живети а да не буде уз играче.

Не можемо рећи колико ће трајати третман. Знамо дијагнозу, али још не прецизан тип леукемије, а самим тим није специфичан тип лечења и не можемо прогнозирати колико ће трајати. Познајем га 10 година, он ће се ментално и физички вратити више него икад. Он је као тенк!"

Педесетогодишњак је крајем јануара сео на клупу Болоње уместо Пипа Инзагија и од тима који је био међу најозбиљнијим кандидатима за испадање у Серију Б догурао до десете позиције на крају шампионата.

Прочитајте ОВДЕ какву је то добру и лошу вест сазнао Милојевић.

Извор: Курир спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА