Најновије

СТИЖЕ НАМ ПРАВО ЗЛО! Останите у кућама вечерас! Не излазите ако баш не морате! Ове делове Србије уништиће невреме!

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је данас нешто пре 15 сати хитно упозорење на јачање пљускове, грмљавину и град на подручју Топличког округа, околина Куршумлије.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

РХМЗ је навео да се од тада у наредних сат времена на подручју Топличког округа очекују јаки пљускови, грмљавина, локално и појава суградице и града.

Претходно је РХМЗ у 13.40 издао хитно упозорење на јаке пљускове, грмљавину и град за подручје северног Баната и јужне Бачке. У упозорењу за подручје Србије, РХМЗ је навео да се после подне, увече и ноћу очекују локално обилни пљускови, грмљавина и појава града, углавном у западним, југозападним и централним крајевима.

У Београду се вечерас и током ноћи у појединим деловима града очекују обилни пљускови и грмљавина.

У већем делу Србије је на снази жути метеоаларм, а на територији Београда, Западне Србије, Шумадије и Југозападне Србије наранџасти метеоаларм, што значи да су прогнозиране опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

РХМЗ је иначе раније издао упозорење на обилне пљускове, грмљавину и град за данас после подне, увече и током ноћи на територији целе Србије.

Према прогнозама метеоролога, сутра се очекује променљиво облачно и свеже време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином.

Од понедељка до петка наредне недеље биће променљиво и мало топлије уз ретку појаву краткотрајне кише и пљускова са грмљавином, а за наредни викенд 20. и 21. јула, очекује се стабилизација времена.

Прочитајте ОВДЕ контроверзе у вези са комуналном милицијом.

Извор: Ало/агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА