Најновије

ТРАМП ГРМИ: Дипломатски скандал тресе Америку и Британију!

Британска полиција покренула је криминалистичку истрагу о томе како је дошло до објављивања поверљивих дипломатских извештаја амбасадора ове земље у САД.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Британски медији наводе да истрагу води Антитерористичка команда, која је одговорна за истраживање кршења Закона о државним тајнама.

Амбасадор Велике Британије у САД Ким Дарок поднео је пре неколико дана оставку, јер су медији објавили његове извештаје у којима описује америчку владу и председника Доналда Трампа као дисфункционалне, неспретне и неспособне.

Трамп је био огорчен због оваквог става, а брутално је напао Дарока и Терезу Меј, која је подржала сада већ бившег амбасадора. Он је чак назвао Дарока "помпезном будалом". Дарок је оставку поднео уз образложење да је немогуће да и даље ради свој посао.

Шеф Антитерористичке команде Нил Басу навео је да је цурење информација нанело штету британским међународним односима и да постоји "јасан јавни интерес" да се кривци изведу на суд.

Он је кривце позвао да се "што пре предају, објасне своје поступке и прихвате последице".

Министар спољних послова Велике Британије Џереми Хант рекао је да је згрошен дешавањима.

“Када сам посетио Вашингтон био сам испресиониран професионализмом сер Кима. Згрожен сам информацијом да је могао да исцури део његових извештаја”, рекао је Хант, који је један од кандидата за будућег британског премијера.

Прочитајте ОВДЕ како се Трамп спрема за нови трговински рат.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА