Најновије

УКРАЈИНЦИ ЗАБОЛИ НОЖ У ЛЕЂА САД И ЕУ, ХОЋЕ ДА СЕ ПОМИРЕ СА РУСИМА: Чак 69 одсто их жели договор са Донбасом!

Украјинци у великој мери (69%) подржавају стварање мира са Русијом. Пет година грађанског рата убедило је већину украјинских бирача да гласају за мир преговорима и компромисом са регионалним владама Доњецком и Луганском и са Москвом.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Подршка за наставак рата све док источни региони не капитулирају, сада се сконцентрисала на западни регион Украјине око Лвова и међу онима у Кијеву који живе од прилива готовине из САД, Канаде и Међународног монетарног фонда (ММФ).

Чак и међу њима присталице рата су мала мањина - 28 одсто на западу; 16 одсто у центру; у поређењу са 13 одсто на истоку и осам одсто на југу. Свеукупно, само један од шест Украјинаца (17 одсто) сада жели рат. Мир по сваку цену преферира један од пет (20 одсто); мир уз компромисне услове 49 одсто.

Ово су нови налази анкета украјинских гласача спроведених у читавој земљи, у јуну, које је наручила и платила холандска влада. Они потврђују резултате гласачког истраживања спроведеног у мају за амерички Стејт Департмент.

Свеукупно, 69% испитаних Украјинаца жели мир; Скоро половина њих уз било какве уступке.

Не рачунајући оне који су одбили да кажу или су тврдили да су неодлучни, најјаснији знаци консензуса широм земље су преговори о мировним условима директно са представницима владе Доњецк и Луганск; окончање трговинске блокаде и економских санкција са истоком и распоређивање мировних снага Уједињених нација како би се осигурао мир.

Западне службе спремају велико зло руском председнику! Више о томе ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА