Најновије

ФИЈАСКО ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ У ХРВАТСКОЈ: 94.174 мање гостију и 501.019 мање ноћења у првој половини јуна него у истом него прошле године!

Хрватска је у првој недељи јуна (од 1. до 8.) забележила 90.000 гостију мање него у истом периоду лани. Осим тога, забележено је и 400.000 ноћења мање него у истом периоду прошле године. Међутим последњи подаци показују да је још горе од тога.

Хрватско море (Фото: pixabay. com)

Индекс је дошао до најновијих података из система еВиситор који укључују период до 12. јуна. Од 1. до 12. јуна у Хрватској је 94.174 мање гостију и 501.019 мање ноћења него прошле године. У хотелском смештају пад је готово занемарив, али зато је велики пад у приватном смештају.

У апартманима и другом приватном смештају је 61.913 мање гостију и чак 321.894 мање ноћења него у истом периоду лани. Број гостију и ноћења пада у свим јадранским жупанијама - Дубровачко-неретванској, Сплитско-далматинској, Шибенско-книнској, Задарској, Личко-сењској, Приморско-горанској и Истарској. Највише је пао број туриста из Чешке, Пољске и Немачке.

Ако се овакав тренд настави то би значи да ће овогодишња туристичка сезона подбацити.

Мушкарац који је користио аутомобил београдских таблица, на којем је прошле недеље у Сплиту исписано "Уби Србина", уопште није Србин, преноси портал dnevnik.hr. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА