Најновије

САМО СТИЖУ: У Турску долетели и шести и седми авион са руским ПВО системима! (ВИДЕО)

У Турску су долетели и шести и седми авион са руским противваздушним системима С-400, саопштило је турско Министарство одбране.

Руски С-400 стигао у Турску (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у саопштењу, ова испорука извршена је строго у складу са условима уговора који је потписан између Русије и Турске.

Подсетимо, Министарство одбране Турске је 12. јула објавило да је испорука С-400 у ту земљу почела. Касније је те информације потврдила је и Савезна служба за војно-техничку сарадњу Русије.

Уговор о набавци четири дивизиона С-400 вредан 2,5 милијарди долара закључен је 2017. године. Турска ће део испоруке С-400 платити сама, а део на рачун руског кредита.

Куповина најновијих руских система за противваздушну одбрану С-400 изазвала је међународни скандал између Турске и Сједињених Америчких Држава: Вашингтон је захтевао да се споразум обустави и да се уместо њих набаве амерички системи „Патриот“.

У случају одбијања, Вашингтон није искључио могућност одлагања или поништавања продаје Турској најновијих ловаца Ф-35, али је Турска одбила да учини уступке.

Прочитајте ОВДЕ зашто немачка штампа каже да је “Путин победник”.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА