Најновије

ВУЧИЋЕВА САВЕТНИЦА ОТКРИЛА НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Ево шта ће бити на менију, где ће Макрон одсести и на чему је Француз инсистирао!

Све је спремно за прву посету француског председника Србији након 18 година, изјавила је саветница за медије председника Србије Александра Вучића, Сузана Васиљевић.

Вучић и Макрон током недавног недавног боравка председника Србије у Паризу (Фото: Јутјуб)

Она је открила нове детаље посете председника Француске Емануела Макрона Београду, као и какви поклони су спремни за француског председника.

“Макрон ће добити пиротски ћилим, коњичку сабљу са угравираним српским грбом, као и два тома дипломатске преписке из 1879. године”, изјавила је Васиљевић.

Открива да је за Макрона спреман и посебан детаљ - имаће прилику да види глобус који је тадашњи председник СФРЈ Лазар Мојсов 1987. године добио као поклон од француског председника Франсоа Митерана.

На приватној вечери, коју за Макрона организује председник Вучић, служиће се српски специјалитети, као и српска вина, казала је Васиљевић.

Открива да је председник Макрон инсистирао да посети и да се поклони пред гробом Милунке Савић, најодликованије жене Првог светског рата која је понела и француски Орден Легије части.

Позвала је све грађане који имају жељу да виде двојицу председника да присуствују њиховом обраћању на Kалемегдану.

Макронову посету Београду пратиће велики број домаћих, регионалних и француских медија а обраћање два председника преносиће и француска и српска национална телевизија, а акредитовано је 700 медија.

Председник француске боравиће у београдском хотелу "Хајат", другог дана посете планирано је неколико догађаја посредством амбасаде Француске, а предвиђено је да двојица председника разговарају и са младима региона.

Прочитајте ОВДЕ какве је поклоне Александар Вучић припремио за председника Француске.

Извор: Пинк/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА