Најновије

ЗАЕВ СЕ ЗБОГ КОМИЧАРА ИЗВИНИО ВУЧИЋУ: Ево како му је одговорио председник Србије!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је од македонског премијера Зорана Заева добио поруку извињења, због онога што је говорио у телефонском разговору са руским комичарима, а уверен да разговара са бившим украјинским председником Петром Порошенком.

Заев и Вучић (Фото: Јутјуб)

“Одговорио сам му - 'поздрав, друже'. Шта да му сад објашњавам да ли сам руски човек или не. Ја се поносим тиме што сам Србин и што се борим само за Србију и што је опште познато да нисам ни руски, ни амерички човек”, рекао је он.

“У томе је тежина његове позиције. И зато ме мали број њих и жели на власти у Србији, јер сам човек Србије ....”, рекао је Вучић.

На питање како види то шта је Заев говорио о разграничењу, Вучић каже:

“Kад би нама то неко понудио, ја бих то оберучке прихватио, далеко смо ми од тога, ми Срби више сањамо да можемо да добијемо и имамо, него што имамо".

Упитан о томе што је Заев говорио о поткупљивању патријарха васељенског, он каже:

“Сви они граде своје националне идентитете кроз свој језик, културу, и кад заврше то завршиће и са црквом. То је њихова визура и отуд одређена опседнутост Мила Ђукановића и претходника Заева и данашње гарнитуре и то ће се наставити".

Упитан да ли за Заева може да каже да му је пријатељ, он каже да није неко ко људе у овом послу, осим куртоазно, може да назове пријатељем.

“У том смислу, куртоазно, он то јесте. То је моја обавеза, а оно што је важно за грађане је да ће за 20-25 дана почети са радом “оне стоп-шоп”, што ће, уз неке друге ставри, бити модел и за БиХ", рекао је он.

Упитан да објасни процедуру успостављања телефонских разговора са страним државницима, Вучић наглашава да су те процедуре посебне, да је то посебно заказивање разговора и да службе прате и кога зовете и ко вас зове.

Подсећа да је и њега, у време када су се у његовом кабинету смењивали спољнополитички сарадници, звао лажни Зоран Милановић, који га је звао на море у Хвратску.

“Учинило ми се чудно - ајде дођи у Хрватску на море, па да се са породицама купамо. Где сте мене нашли за море у Хрватску, шта причаш? Нису ништа успели да извуку...", рекао је он.

То из региона може да вам се догоди, каже он, али примећује да сви знају гласове тих људи са којима се разговара.

“Они паметно раде. Нису они (Вован и Лексус) тако наивни, врло су интелигентни и веома су добро то извели”, рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ шта очекује Емануела Макрона у Београду.

Извор: Пинк/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА