Најновије

НЕТАНЈАХУ БРУТАЛНО ИСКРЕН: Споразум ЕУ-Иран исто је што и сагињање пред нацистима!

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху осудио је одговор Европске уније на иранско кршење ограничења утврђених нуклеарним споразумом, оценивши да он подсећа на пропалу дипломатију вођену са нацистичком Немачком уочи Другог светског рата.

Бенјамин Нетанјаху (Фото: Јутјуб)

Видео-изјава израелског премијера објављена је након што је Висока представница за спољну политику и безбедност Федерика Могерини поручила да нико од страна које су остале у нуклеарном споразуму с Ираном потписаним 2015. не сматра повећано обогаћивање уранијума "значајним непридржавањем споразума".

"(То ме) подсећа на европско мирење из 30-их година прошлог века. И тада је, такође, било је оних који су забадали главу у песак и нису видели опасност која се приближавала", навео премијер Израела, преноси Ројтерс.

Агенција подсећа да је Нетанјаху нуклеарне пројекте Ирана често оцењивао смртном опасношћу по Израел и свет, док је Иран тврдио да не жели да направи нуклеарну бомбу.

"Чини се да има оних у Европи који се неће пробудити све док иранске нуклеарне ракете не падну на европско тло. Али, тада ће бити касно, наравно", упозорио је Нетанјаху.

Зеленски Смењује 12 амбасадора, међу њима и амбасадора САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА