Најновије

ЗАКУВАЛО СЕ НА ИСТОКУ: Украјина "Нептуном" прети Русији! (ВИДЕО)

Крстареће ракете “Нептун” које су направљене у Украјини, могу да униште руске војне бродове сваке класе у лукама њиховог базирања у Црном и Азовском мору и да „у неколико минута униште“ Керчки мост, тврди бивши секретар Савета за националну безбедност и одбрану Александар Турчинов.

Крстарећа ракета “Нептун” (Фото: Јутјуб)

Према изјавама Турчинова, за заштиту од Русије у Црном и Азовском мору Кијев је успео брзо да модернизује ракетне комплексе С-125 и изради сопствене комплексе крстарећих ракета.

“Комплексно решење овог проблема (заштита од Русије са мора) - мобилни комплекс крстарећих ракета ’Нептун‘ које су направљене у ултракратком року. Наше крстареће ракете могу уништити војне бродове Русије сваке класе, не само у Црном и Азовском мору, већ и у лукама њиховог базирања. У случају потребе за неколико минута и мост којим се Русија толико хвали”, изјавио је Турчинов у интервјуу ЛБ.уа.

Сличне претње руски представници су већ више пута коментарисали са сарказмом. Заменик председника комитета Савета Федерације за међународне послове Владимир Џабаров изјавио је да ће се сукоб на мору са Ратном морнарицом Русије „очигледно завршити крахом за Ратну морнарицу Украјине“.

Бивши командант Балтичке флоте, адмирал Владимир Валуев је нагласио да Ратна морнарица Украјине, која поседује само неколико бродова, не може да изврши ни војни, ни психолошки утицај на Русију.

Прочитајте ОВДЕ како су руски Тупољеви растерали НАТО авионе.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА