Најновије

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Руси и Украјинци разменили листе заробљеника!

Спољнополитички саветници лидера Нормандијске четворке договорили су размену руских и украјинских заробљеника у року од 30 дана, рекао је данас заменик шефа кабинета украјинског председника.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Он је рекао да је договор постигнут на састанку представника Немачке, Француске, Русије и Украјине 12. јула у Паризу, али да тачан број људи који би били размењени није утврђен.

"Председник Зеленски је говорио о 10 за 10 и 15 за 15. У принципу не бавимо се одређеним бројем људи, наш задатак је да вратимо своје момке кући", рекао је он на конференцији у Кијеву.

У међувремену данас су се у Москви састали Русије и Украјине Татјана Москалкова и Људмила Денисова које су размениле заробљеника.

"Скицирали смо мапу пута за сарадњу. То даје наду многим породицама да ће се животи људи променити, да могу да се врате кућама", рекла је она.

Москалкова и Денисова су размениле листе својих заробљених држављана на територији Украјине односно Русије, преноси ТАСС.

Предајући списак руских заробљеника, Москалкова је затражила да им се обезбеди контакт са породицама у Русији, здравствена помоћ и да се поштују правила и услови притвора.

"И ја вама предајем списак са 150 имена. То су украјински држављани у Русији и на Криму, укључујући 24 морнара", рекла је Денисова.

Она је рекла и да се са руском колегиницом договорила да позову председнике Русије и Украјине да аболирају неке притворенике.

Прочитајте ОВДЕ чиме су шокирани светски медији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА