Најновије

ШАМАРЧИНА ШИПТАРИМА! Макрон је окренут Србији! Француски медији о ономе што боли Приштину (ФОТО)

Одлука француског председника Емануела Макрона да посети само Србију, а не и суседне земље, највише је погодила Албанце, иако се они суздржавају да то јавно кажу, оцењује данас француски дневни лист "Лопинион".

Макрон и Вучић (Фото: predsednik.rs)

-Са тачке гледишта суседних земаља, проблем није у томе што је Макрон посетио Србију, већ што је једино Србију посетио. То је нешто слично као када би неки француски државник ишао у Израел, а да притом не посети Палестинце - каже дипломатски извор француског листа.

Париски дневник наводи да је одлука Макрона да посети једино Србију покренула питања о томе да ли је Француска изневерила Албанце, било да су они на Косову, у Албанији или Северној Македонији.

Лист додаје да се помиње и извесна просрпска наклоњеност Француске, иако се чини да се званични Париз у изразитој мери повукао из битних регионалних питања.

-Тачно је да је на Елизеу, када је реч о односима Француске и Србије, да исправи велику протоколарну глупост учињену током церемонија 11. новембра 2018 - додаје "Лопинион", позивајући се на дипломатске изворе.

Тада је председнику Србије Александру Вучићу током званичне церемоније прославе краја Првог светског рата у Паризу по протоколу додељено да седи у позадини, а не у првом реду заједно са осталим председницима, међу којима је био и председник привремених приштинских институција Хашим Тачи.

Врховни командант НАТО пакта кренуо у Србију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА