Најновије

ОД МИСИОНАРСКЕ ДО 69: Ево које секс позе треба да практикујете у складу са својим годинама

Свака деценија са собом доноси нове сексуалне изазове, па ево што вам стручњаци предлажу.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Од мисионарске до позе 69, свако доба носи своју омиљену или најидеалнију позу у сексу.

Кад сте у 20-им

У овом животном добу, вероватно вам болови у леђима, костима и зглобовима не представљају проблем. А то значи да можете да се поиграте како желите. Припазите на преурањену ејакулацију, па избегавајте мисионарску позу и "доги". То су позе у које могу да доведу до преурањене ејакулације због дубље пенетрације.

Ако вам је то проблем, испробајте позу где је жена горе, а мушкарац лежи, како би она контролисала брзину, дубину пенетрације и "одложила" оргазам. Стајаћа каубојка је још једна добра поза, само што би требало да будете у форми како би мушкарац могао да узме жену у руке с ногама око његовог струка. Можете и да се наслоните на зид или сто.

У 30-им годинама

У овим годинама нема потребе за успоравањем темпа. Испробајте "доги" с малим помаком. Ако желите да избегнете повреде, нека мушкарац стоји, а жена нека се коленима наслони на кауч, а рукама на наслон.

У 40-им годинама

У овојм животом добу већ смо довољно сигурни у свом телу и то је најбоље време за испробавање нових поза и учвршћивањем везе с партнером. Додатни плус је што ћете у овим годинама вероватно имати и јаче ерекције, али можда ће требати мало више времена да до ње дође. Зато предигра игра важну улогу.

"Потрошите" мало више времена на њу. Испробајте позу "69". Орални секс нека вам буде најважнији. Због тога је ова поза ту. Нека једна особа легне, а друга нека буде изнад ње тако да гениталије буду изнад или испод главе.

Жене у овим годинама могу да осете вагиналну сувоћу, па мало додатног оралног секса никоме неће ићи на одмет. А како се обоје стимулишете у исто време, ово је вин-вин ситуација.

Испробајте и седећу позу где сте обоје окренути једно према другом и седите.

У 50-им годинама

У овим годинама еректилна дисфункција је чест проблем. Истраживања показују да трећина мушкараца између 50 и 64 године има тај проблем. Овде су најбоље све позиције у којима је мушкарац горе како би сва крв дошла до пениса и учврстила ерекцију.

"Чврста мисионарска" поза је добар одабир. Мушкарац је горе, а жена своје ноге обмота око његовог струка и чврсто стисне. Још једна добра ствар је јутарњи секс, јер је тада ерекција најснажнија.

"Обрнута каубојка" - Ово је добра позиција за оне с високим притиском, јер је жена горе и обавља сву физичку активност, а окренута је леђима. Како мушкарац у овом случају минимално "ради", крв ће отићи у пенис, а не у друге делове тела па се смањују проблеми с еректилном дисфункцијом.

У 60-им годинама

Ту би требало да се пази на тело. Удобне позе ће смањити ризик од повреде. Ако имате проблема с боловима у леђима, артритисом и другим, вероватно имате проблема с неким покретима. Могући су и проблеми с одржавањем ерекције. Покушајте с "меканом пенетрацијом". Пенетрирајте с пенисом који још није у потпуној ерекцији. Користите лубрикант. Испробајте позу у којој оба партнера леже. Жена је окренута леђима према мушкарцу.

Колико је времена потребно жени да доживи оргазам прочитајте ОВДЕ.

Извор: Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА