Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТ ОДБРУСИО АМЕРИМА: Једним текстом доказао лажи велике компаније! Па нека пробају да кажу нешто на то!

Текст америчке компаније Стратфор је обична измишљотина која је написана или из незнања или свесног омаловажавања борбених могућности руског ПВО система“- рекао је за интернет портал "Взгљад" генерал Александар Горков. Тако је он оценио истраживање америчке компаније за аналитику Стратфор, која је утврдила да је руски ПВО систем С-400 „Тријумф“ веома рањив када дејствује изван интегрисаног система ПРО, као и да има малу ефикасност против нисколетећих циљева као што су крстареће ракете.

С-400 (Фото: РИА)

„У оквиру комплекса С-400 се налази самостални командни пункт са аутономном опремом за одређивање циља (локатором) као и ватрена средства, која такође имају аутономне уређаје ваздушног осматрања који откривају циљеве на свим висинама“- рекао је генерал Александар Горков, бивши Начелник војске ПВО у оквиру ВВС Русије који је обављао ову важну функцију у периоду 2000-2008 година. „Систем може да ради у формацијском скупу који се састоји од командог пункта и три-четири ватрене јединице. Ватрена средства дивизиона пак могу да дејствују и потпуно самостално усмеривши се на покривање појединих зона који у тактичком смислу могу бити интересантне за непријатеља“- одговарајући на наводе америчке аналитичке агенције Стратфор.

Експерт је том приликом посебно нагласио високу аутономност дејства ракетног ПВО система С-400 „Тријумф“, појаснивши да комплекс поседује више него довољне способности за борбу, како на малим, тако и на средњим и великим висинама.

Аналитика америчке компаније Стратфор је објавила текст у коме се наводе слабе тачке руског ПВО система С-400 „Тријумф“. Конкретно, амерички експерти су уверени да ови системи могу постати веома рањиви ако се употребљавају изван увезаног система противракетне одбране (систем ПВО,  у коме су све јединице повезане једна са другом, и у коме стално размењују информације). Такође, америчка компанија Стратфор указује на веома ниску ефикасност система С-400 када су у питању ракете које користе ниску трајекторију лета.

„Шта амерички аналитичари имају у виду када спомињу израз „рањивост“? Наравно да сваки ПВО систем има одређен степен рањивости. Само када се то процењује, гледа се колико је велики тај степен. У случају система С-400, уколико непријатељ успе да лансира 150 ракета класе ваздух-земља, онда ће сигурно једна од њих погодити своју мету“- констатовао је руски генерал.

Што се тиче мета које лете на изузетно малим висинама >50 метара (као што су крстареће ракете) и овде је систем С-400 више него ефикасан, напоменуо је војни експерт.

„Претходна генерације ракетних ПВО система великог домета С-300 је у својој техничко-тактичкој спецификацији имале прецизне бројке када је у питању борба против крстрарећих ракета чија се трајекторија налази на висини од 50 метара. Овај ракетни систем је са једном ракетом имао вероватноћу обарања од 70%, а са две – 90% успешности“- рекао је Горков. „Што се тиче система С-400 вероватноћа уништења оваквог циља са једном ракетом је далеко већа него код система С-400. Дакле, закључци америчких аналитичара су или плод незнања или свесни покушај да се вештачки умање борбене способности руског ракетног система С-400. Боље им је да мало више обрате пажњу свој систем Патриот, који има неупоредиво слабије могућности у односу на руски С-400“- категоричан је руски генерал.

Због чега свет никада није био ближи новом рату, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА