Најновије

ЈОШ АМЕРИЧКИХ ЛАЖИ! Овим будалаштинама нема краја: Иранци пласирали јасан доказ о дрону а сада се Америма цео свет смеје! (ВИДЕО)

Иранска исламска револуционарна гарда објавила је снимак дроном америчког брода "УСС Боксер" који доказује, како они тврде, да САД нису обориле њхиову летелицу.

Војни дрон (Фото: јутјуб)

Наиме, снимак је начињен управо тим дроном за који Бела кућа тврди да је оборен. Ирански званичници тврде да снимак противречи временским одредницама које је навео Вашингтон.

"Нисмо изгубили никакав дрон у Ормуском мореузу, нити негде другде. Бојим се да амерички брод "Боксер" (УСС Боxер) није оборио грешком сопствену летелицу", написао је заменик шефа иранског Министарства иностраних послова Абас Аракчи на Твитеру.

Председник Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп, у летвртак је изјавио да је амерички ратни брод у Ормуском мореузу оборио иранску беспилотну летелицу која је, наводно, представљала претњу америчким војницима и још је позвао друге државе да тако нападају Иран. Пентагон је нагласио да су морнари деловали у самоодбрани.

Ирански министар спољних послова Џавад Зариф је касније саопштио да Иран нема информације о губитку беспилотне летелице.

Како су Турци побили Курде ваздушним нападом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА