Најновије

ВУЛИН О ПАДУ ХЕЛИКОПТЕРА КОД АЛЕКСИНЦА: Био је исправан, такве несреће је немогуће предвидети!

Незгоде попут оне која се догодила хеликоптеру "газела" синоћ код Алексинца не могу да се предвиде, а најважније је да су пилоти здрави, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је до незгоде хеликоптера "газела" дошло приликом редовне вежбовне активности и истиче да је летелица била исправна.

- Најважније је да су пилоти здрави. То се дешава. Ето, пре неколико дана су се сударила два Бундесверова авиона, Ф-35 је више пута пао - наводи министар одбране.

Додаје да незгода која се десила "газели" не може да се предупреди.

- Хеликоптер је био исправан. Најмање пет потписа морате да имате да би се један ваздухоплов ставио у лет. На нама је да увек авиони буду исправни, пилоти спремни за лет, а овакве ствари се дешавају и дешаваће се - напомиње Вулин.

Када је реч о ПВО систему "мистрал", министар одбране навео је да је то најмодернији систем блиске заштите.

Према његовим речима, наше јединице а и цела Србија биће сигурније:

"До краја године ћемо имати нових хеликоптера више него икад. Одржавамо и сваки од ових који су у летном стању. Пуно се улаже у војску, у квалитет технике."

Коментариући изјаву председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић која се противи одлуци Уставног суда о повратку ћирилице у Вуковар, министар одбране је рекао да би "био срећан када би престала та неоусташка политика".

- Ко год је хтео да укине ћирилицу, хтео је да укине и Србе. Ваљда ће Европа сад реаговати и да каже да је то срамота - рекао је Вулин.

Линта одговорио усташама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА