Најновије

НИКО НЕ ВЕРУЈЕ АНГЕЛИ МЕРКЕЛ: Стране службе истражују здравље немачке канцеларке (ВИДЕО)

Шефови држава у свету верују да немачка канцеларка крије да је тешко оболела, те су својим шпијунима наредили да се домогну њеног здравственог картона.

Ангела Меркел је озбиљно болесна? (Фото: Јутјуб)

Стране тајне службе покушавају да се домогну здравственог картона немачке канцеларке Ангеле Меркел након што је она два пута у јавности доживела дрхтавицу. Према наводима тог листа, шефови држава у свету верују да канцеларка крије да има озбиљно обољење, те су својим шпијунима дали задатак да сазнају о чему је реч.

Како немачки дневник наводи, здравствени картон Меркелове налази се под кључем у добро обезбеђеној војној установи.

- Будући да се здравствено стање политичара у Немачкој сматра приватним податком, оно је добро чувана тајна. Баш због тога светске шпијунске агенције на све начине покушавају да се домогну картона Ангеле Меркел - пише "Билд".

Тај лист додаје да шефови држава и влада желе да процене да ли ће Меркелова успети да одради цео мандат, који би требало да се заврши 2021. 

- Светски државници желе да буду сигурни с чим се суочавају и да ли је најмоћнија жена у Европи способна да обавља своје дужности. Такође, занима их ко ће је заменити уколико не издржи до краја мандата. Да ли ће то бити Анегрет Крамп-Каренбауер, која је у октобру 2018. наследила њену позицију шефице Хришћанско-демократске странке (ЦДУ) или неко други - објашњава немачки таблоид. 

Према наводима тог листа, сви су сагласни да би здравствено стање немачке канцеларке требало да буде њена приватна ствар и да оно треба драматично да утиче на њену репутацију. Међутим, ћутање о томе многи виде као јасан знак слабости, те се верује да канцеларка заправо нешто крије.

- Због тога су шпијунске агенције покренуле сопствену истрагу, а једна западна служба проценила је да канцеларка има неуролошки проблем, упркос томе што стално прича да је добро - открива лист.

Како се оцењује, немачка јавност обично много више поштује приватност својих политичара него, на пример, британска и америчка. Међутим, након два шокантна напада Меркелове, сада и Немци захтевају одговоре. Тамошњи медији данима спекулишу о њеном здравственом стању, а неки су објавили и наслове "Зашто нам не каже шта јој је".

Иначе, спекулације да је Меркелова тешко болесна појавиле су се прошлог четвртка кад је други пут за десет дана доживела напад дрхтања у јавности. Она је неконтролисано почела да се тресе, стојећи поред председника Немачке Франк-Волтера Штајнмајера током његовог говора. Цело тело јој је дрхтало, а она је, видно узнемирена, покушала то да заустави. Обе руке прекрстила је преко стомака, држећи шакама подлактице. Напад се после минут смирио, те је она наставила са планираним активностима.

Сутрадан је немачка канцеларка већ била на самиту Г20 у Јапану, где се суочила са непријатним питањима новинара о свом здравственом стању.

Она је рекла да је сигурна да ће њене чудне реакције ођедном престати као што су се и појавиле. Међутим, успешно је избегла питање о томе да ли је посетила доктора да би сазнала у чему је проблем.

- Немам ништа нарочито да пријавим - навела је Меркелова.

За први напад, који јој се десио 18. јуна, кад је примала новог украјинског председника Володимира Зенског у Берлину, окривила је дехидрацију. Тада је изјавила да јој је било боље кад је попила три чаше воде.



Ангела Меркел се на самиту Г20, који је одржан у петак и суботу, понашала крајње неуобичајено. Она је ухваћена како спава усред дебате лидера 20 најразвијенијих економија света.
Тај самит догодио се само дан након што је имала други напад дрхтања у јавности, те су многи њено спавање протумачили као последицу болести.

Прочитајте ОВДЕ зашто је паника у Француској.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА