Најновије

ШИПТАРСКА БАХАТОСТ НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ: Тачи поднео скупштини резолуцију о Прешевској долини!

Косовски председник, Хашим Тачи поднео је у понедељак косовској скупштини резолуцију о Прешевској долини.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Документом се тражи од косовских посланика и институција да подрже вољу Албанаца за припајање Прешева, Бујановца и Медвеђе Косову изнету на референдуму 1992, а за коју се борила и тзв. Ослободилачка војска Прешева, Бујановца и Медвеђе.

У нацрту резолуције наводи се да су узети у обзир захтеви Албанаца за припајање и патње овог дела под српском влашћу, преноси КоССев и додаје да је мишљење Тачија да би спровођење захтева становника Прешевске долине довело до дугорочне стабилности између Косова и Србије.

Тачи сматра да су захтеви Албанаца из Прешева, Бујановца и Медвеђе легитимни и у складу са међународним правом. Резолуција, међутим, није усвојена због недостатка кворума.

Поводом Тачијеве иницијативе, реаговао је директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић. Он је критиковао Тачија због „распиривања лажних снова о некаквом присаједињавању општина Врањске котлине самопроглашеном Косову“.

„Као држављанин Србије, Тачи би требало да зна да је већинска воља народа Србије свих националности, изражена вековима уназад, да је покрајина у којој је он рођен саставни део Србије и да су сепаратизам и идеја о великој Албанији ствар прошлости“, закључује Ђурић.

Мале шансе да ће доћи до сусрета Вучића и Ђукановића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: kossev.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА