Најновије

ИМА ЛИ ОН ЉУДСКОСТИ? Амбасадор Црне Горе у УН пред целим светом вређао ђакона СПЦ, а онда је уследио жесток одговор! (ВИДЕО)

Амбасадор Црне Горе у Уједињеним нацијама Милорад Шћепановић, у оквиру 41. седнице Савета за људска права Уједињених нација у Женеви, током догађаја у коме се говорило о верским слободама и праву Цркве, дрско и увредљиво обратио се представницима СПЦ.

Амбасадор Црне Горе у УН Милорад Шћепановић (Фото: Јутјуб)

Шћепановић је на неприкладан начин прекинуо ђакона Константина Дојића, желећи очигледно да га испровоцира, када му је Дојић рекао „Ваша екселенцијом, Ваша Влада конфискује црквену имовину у Црној Гори“.

“Не, драги мој, знате ли ви уопште шта је то конфискација”, рекао је Шћепановић и наставио:

„Рођен си после тог времена, знаш када се то дешавало“.

Ђакон Дојић је одговорио: „Може бити да сте ви рођени у оно време, када су конфисковали економску имовину Цркве, а сада конфискују њену имовину – културно наслеђе. У време кад сте Ви рођени, побили су све свештенике у Црној Гори. 180 свештеника је убијено“.

“Стварно? Нисам стар као твој отац да се тога сећам“, рекао је амбасадор Шћепановић без персирања и уважавања ђакона Дојића, као представника Српске православне цркве који је мирним тоном рекао да нема потребе за увредама и да ли Шћепановић има неко питање за њих.

„Немате основне предуслове да организујете догађај под окриљем Комисије за људска права. Хвала“, рекао је љутито Шћепановић, настављајући повишени тоном:

„Нисте употребили време да отворимо дијалог“.

„Ваша екселенцијо, ми смо овде за Ваша питања. Изволите, питајте питања“, одговорио је ђакон Дојић.

Шћепановић је рекао да он нема питања за представнике СПЦ, на шта је ђакон Дојић оговорио да ли Шћепановић може њима да да одговор, када већ сам нема питања за СПЦ на овој конференцији.

„Зашто ми Ваша Влада не да привремени боравак у Црној Гори већ 7 година? Зашто ме Ваша Влада мрзи? Зашто Ваша Влада мисли да немам право да постојим у Црној Гори“, рекао је ђакон Дојић, који већ седам година не може да оствари привремено право боравка у Црној Гори, јер трпи верску дискриминацију као и велики број монаха и монахиња, који нису рођени у Црној Гори.

„Питајте надлежне у Црној Гори“, одговара Шћепановић.

„Ви сте надлежна власт“, поручује Дојић.

Шћепановић на то се позива на владавину права, говорећи да је Црна Гора држава владавине права.

„Није, само је у „обланди“ демократија. Влада Црне Горе не поштује судске одлуке Црне Горе, а Европска унија је то ставила у извештај. А то је ЕУ рекла у свом извештају о напретку“, закључио је Дојић, док је Шћепановић демонстративно напустио салу.

Амбасадор Црне Горе је, у типичном режимском маниру, дрско и галамџијски напуштајући салу узвикнуо да СПЦ није црква већ ”политичка организација”. Сходно пракси скоју режим упражњава према супростављеним политичким организацијама, Шћепановић је јасно указао на пут обрачуна и са СПЦ. Уосталом, он је сам, доиста ”само” у вербалном делу, врло успешно демонстрирао.

Прочитајте ОВДЕ како је амерички генерал ударио на СПЦ.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА