Најновије

СВИ ЋЕ ДОЋИ НА РЕД: Српско тужилаштво процесуира 49 оптужених за ратне злочине! Међу њима највише има шиптарских терориста!

Тужилаштво за ратне злочине Србије чини све како би починиоци злодела на простору некадашње Југославије били откривени и процесуирани.

Рамуш Харадинај подноси оставку (Фото: Јутјуб)

Према подацима, у тужилаштву се тренутно поступа по 18 оптужница којима је обухваћено 49 особа, а воде се 33 истраге против 186 осумњичених, док је 2.537 предмета у фази преткривичног поступка.

"Тужилаштво је први пут направило базу са подацима свих жртава на Косову и Метохији. Нисмо правили поделу по националној основи. Направљена је и база података о жртвама са територије Хрватске и Босне и Херцеговине, што ће помоћи у обрађивању случајева ратних злочина", наводе у тужилаштву.

Поводом навода Сержа Брамерца, тужиоца Механизма за међународне кривичне судове у Хагу да је "потребно процесуирати још хиљаде ратних злочинаца", у тужилаштву кажу да у појединим предметима постоје "објективне потешкоће" које онемогућавају откривање починилаца или њихово привођење правди".

“Када се каже да је реч о хиљадама ратних злочина, ствара се утисак да је то изузетно много, али и да се претходних година није интензивно радило на решавању ових случајева. Треба нагласити да је, када је ово рекао, тужилац Брамерц мислио на злочине на читавој територији бивше Југославије. Задатак тужилаштва је да гони све починиоце који су му доступни и да у оквиру међународне сарадње пружи пун допринос кривичном гоњењу оних који су доступни правосудним органима других држава", речено је у Тужилаштву.

Прочитајте ОВДЕ како су саслушани сведоци против Рамуша Харадинаја.

Извор: Политика/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА